Nieuws

Vrachtwagen in brand na ongeval op A15 bij Arkel

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Één van de vrachtwagens is in brand gevlogen. Het ingesloten verkeer dat achter het ongeval stond is inmiddels weggeleid.

Omleidingen 

Om het overige verkeer zo goed mogelijk doorgang te kunnen laten vinden hebben we een omleiding ingesteld. Verkeer dat gebruik wil maken van de A15 in westelijke richting wordt omgeleid vanaf het knooppunt Deil over de A2, A59, en de A27.

Vanaf knooppunt Zaarderheiken wordt het verkeer richting Rotterdam ook geadviseerd een andere route te nemen. Je kunt je weg vervolgen over de A67, A2, A58, en de A16.

Afhandeling van het ongeval

Omstreeks 13:30 uur zal er een rijstrook vrijgegeven worden. De afhandeling van het hele incident gaat tot ver in de middag duren. We verwachten de weg rond 17:00 uur vrij te kunnen geven.

Update 14:16 uur

Het verkeer kan inmiddels weer over een rijstrook naar Gorinchem. De andere rijstrook en de toerit bij Arkel blijven dicht. De omleiding vanaf knooppunt Deil is nog steeds van kracht.

Update 14:25 uur

We zijn druk aan het bergen, daarna vinden er schoonmaakwerkzaamheden plaats. Vanavond gaat de weg opnieuw dicht, dan herstellen we de schade aan het wegdek.

Update 16:16 uur

Het bergen is klaar en we gaan nu de weg schoonmaken. Vanaf 21:00 uur vanavond tot 05:00 uur morgenochtend gaat de weg weer dicht tussen Arkel en Gorinchem om het asfalt te repareren. Eerdergenoemde omleiding vanaf knooppunt Deil geldt dan weer.

Update 18:44 uur

De vertraging voor het incident neemt af, we hebben de omleiding dan ook van de borden gehaald. Toerit Arkel blijft dicht tot 05:00 uur morgenochtend. 

Update 21:06 uur

Vanavond en vannacht herstellen we het asfalt. Daarom is de A15 tussen Arkel en Gorinchem zojuist afgesloten in westelijke richting. We verwachten rond 05:00 uur klaar te zijn met de werkzaamheden.

Ga je straks op pad? Check voor vertrek de verkeersinformatie. Dit is de laatste update.

A15 ongeval vrachtwagen

Foto: we zijn druk bezig met de afhandeling op de A15. Inmiddels is er weer een rijstrook open.