Nieuws

Vrachtwagen in middenberm op A28 bij Zuidwolde

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Bij het ongeluk dat rond 03:00 vannacht gebeurde is over een lengte van zo'n 180 meter schade aan de vangrail ontstaan. De vrachtwagen, die geladen is met bloemen, heeft diesel gelekt en het wegdek moet schoongemaakt worden. De reparatie aan de vangrail is in volle gang en ook de berging is opgestart.

Omdat de vangrail in de middenberm beschadigd is, heeft verkeer in beide richtingen een rijstrook minder. Vanwege een file in de richting van Zwolle, wordt verkeer in die rijrichting vanaf knooppunt Julianaplein omgeleid via de A7 en A32.

Op ons Twitterkanaal (@rwsverkeersinfo) én in dit artikel houden we je op de hoogte.

Update 06:38 uur

Verkeer richting Zwolle heeft te maken met een file van zo'n zes kilometer en een extra reistijd van zo'n drie kwartier. We adviseren weggebruikers om gebruik te maken van de omleidingsroute.

Update 06:50 uur

Ook in de rijrichting van Hoogeveen begint de file op te lopen. Ook daar wordt verkeer omgeleid. Vanaf knooppunt Lankhorst zijn weggebruikers richting Groningen sneller via de A32 en A7.

Update 07:30 uur

De vrachtwagen is geborgen en ook de reparatie van de vangrail is in volle gang. De verwachting is nog steeds dat de weg om 12:00 uur weer vrij is.

Update 08:10 uur

Omdat de vrachtwagen diesel heeft gelekt, moet de bodem gesaneerd worden. Daarmee is nu gestart. De file in de richting van Zwolle blijft stabiel rond de zes à zeven kilometer met een extra reistijd van ongeveer drie kwartier. En ook in de andere rijrichting blijft de file en extra reistijd gelijk. Omrijden is in beide richtingen nog steeds sneller.

Update 10:22 uur

Wegwerkers zijn druk bezig met het saneren en het vervangen van de vangrail. De vertraging richting Zwolle is afgenomen. Het verkeer heeft zo'n 25 minuten extra reistijd. Aan de andere kant staat geen file meer.

Update 12:07 uur

De saneringswerkzaamheden zijn nog aan de gang. De diesel zit namelijk dieper in de bodem dan verwacht. De eerder genoemde eindtijd van 12:00 uur is verschoven naar 13:30 uur. In de richting van Hoogeveen ontstaat weer file. Je hebt vanaf De Wijk zo'n 15 minuten extra reistijd.

Update 13:50 uur

De rijstrook naar Hoogeveen is vrijgegeven. In de richting van Zwolle blijft de rijstrook nog even dicht vanwege het saneren.

Update 14:36 uur

We zijn klaar met het saneren van de bodem. De weg is dan ook weer vrijgegeven. Dit is de laatste update.

Saneren van de bodem A28

Foto: Saneren van de bodem. Op de achtergrond zijn wegwerkers bezig met het vervangen van de vangrail.