Nieuws

Vrachtwagen in vangrail op A12 bij Bodegraven

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Iets na 14:00 uur ging het mis op de A12 richting Den Haag. Bij Bodegraven belandde een vrachtwagen in de geleiderail. Om de hulpdiensten de ruimte te geven zijn daarom twee rijstroken afgesloten. De vertraging loopt snel op.

Tekst loopt door onder tweet

Update 14:37

De vertraging is inmiddels opgelopen tot bijna anderhalf uur. Rijkswaterstaat leidt daarom vanaf Utrecht om. Verkeer richting Den Haag gaat via de A2, A9 en A4. Verkeer richting Rotterdam kan omrijden via de A27 en A15.

De verwachting is dat de afhandeling van het incident de rest van de middag kan gaan duren. De vrachtwagen moet geborgen worden en de geleiderail hersteld. De avondspits kan hier veel hinder van ondervinden. Moet je straks die kant op? Vertrek dan op tijd en check de actuele verkeersinformatie op onze site.

Update 15:50 uur

Inmiddels wordt de vrachtwagen uit de berm getakeld. Zodra deze geborgen is begint het herstel van de vangrail. We verwachten rond kwart over vijf weer een rijstrook extra vrij te kunnen geven, zodat de vertraging weer wat af kan nemen. De linkerrijstrook blijft sowieso tot na de avondspits dicht.

takelen vrachtwagen A12 Bodegraven

tekst loopt door onder afbeelding

Update 17:09 uur

De vrachtwagen is geborgen en er is weer een extra rijstrook vrij. De vertraging bedraagt momenteel een uur en drie kwartier. Ook op de omleidingsroutes zijn files ontstaan, waardoor omrijden niet altijd meer loont. Check daarom voor vertrek de actuele situatie op de weg en wat de snelste route is.

De linkerrijstrook blijft ook de rest van de avond dicht. De berm moet namelijk eerst gesaneerd. Daarna kunnen we pas de geleiderail repareren. Dit duurt waarschijnlijk tot middernacht.

Update 18:55 uur

De berm wordt inmiddels gesaneerd. Ook is begonnen met het herstellen van de geleiderail. Deze bleek zodanig beschadigd dat deze niet meer functioneert. Normaal heeft een vangrail namelijk een voertuig kerende werking. Als deze echter vervormd en kapot is kan een vangrail de kans op letsel zelfs vergroten in plaats van verkleinen. Daarom is het nodig deze per direct te herstellen. Daar zijn we de rest van de avond nog mee bezig. Dit was de laatste update.

Berm reinigen geleiderailreparatie herstel vangrail

219v2 - -RWS

221v2 - -RWS