Nieuws

Vrachtwagen belandt in middenberm op A28 bij Assen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Om die reden hebben we in zuidelijke richting een omleiding ingesteld. Verkeer kan vanaf knooppunt Julianaplein de borden Heerenveen volgen en zo omrijden via de A7 en A32.

De vrachtwagen is geladen met bouwmaterialen. Hoe lang de berging van het voertuig gaat duren is nog niet bekend.

Update 08:03 uur

Naast dat natuurlijk de vrachtwagen geborgen moet worden, ligt er veel rommel op de weg. Ook is er schade aan het asfalt en de vangrail. Al met al verwachten we tot halverwege de middag bezig te zijn met de afhandeling.

Update 08:11 uur

Op de eerder genoemde omleidingsroute staat een vrachtwagen met pech. Dat levert dusdanig veel vertraging op dat we de omleiding aanpassen: niet via de A7 en A32, maar via de A7, A6 en N50.

Update 09:11 uur

Vooralsnog is de situatie op de A28 hetzelfde. Er wordt natuurlijk hard gewerkt om de weg weer vrij te krijgen.

Update 09:30 uur

Het pechgeval op de A32 is weg, waardoor de eerste omleiding genoemd in dit artikel weer van kracht is (via de A7 en A32). Dat scheelt weer een stuk omrijden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Gekantelde vrachtwagen op de A28.

Update 10:31 uur

Om de vrachtwagen veilig te kunnen bergen, is het verkeer richting Groningen tijdelijk stilgezet door middel van een verkeersstop. Na ongeveer een kwartier zal het verkeer weer hun weg kunnen vervolgen. Wat een verkeersstop is en wanneer we dat inzetten, lees je in dit artikel.

Update 11:05 uur

De verkeersstop in de richting van Groningen is beƫindigd. De bergingswerkzaamheden op die zijde van de weg zijn afgerond en alleen de linkerrijstrook is daar nog dicht.

Update 13:10 uur

De bergingswerkzaamheden zijn in volle gang. We verwachten dat de weg om 17:00 uur weer vrij is.

Tekst gaat verder onder de foto.

De werkzaamheden op de A28 zijn in volle gang.

Update 14:28 uur

We hebben zojuist de rechterrijstrook vrijgegeven in zuidelijke richting. We gaan zo aan de slag met het herstellen van de vangrail. Daarna kan de andere rijstrook open.

Update 17:19 uur

Momenteel zijn we druk bezig met herstelwerkzaamheden. De eindtijd is bijgesteld naar 19:00 uur. De vertraging is afgenomen, er staat nog twee kilometer file voor het incident.

Update 19:03 uur

Het incident op de A28 bij Assen is afgehandeld en de weg is weer vrij. Dit is de laatste update.