Nieuws

Vrachtwagen kantelt op knp. Valburg; verbindingsweg versperd

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het ongeval gebeurde omstreeks 7:15 uur. Diverse hulpdiensten zijn ter plaatse. Naar verwachting duurt de afhandeling van het incident tot 12:00 uur. Verkeer richting Nijmegen volgt de A50 richting Arnhem en kan keren bij af- en toerit Heteren (18).

Rood kruis negatie

Na het incident is de verbindingsweg afgesloten met een rood kruis. Diverse weggebruikers negeerden het rode kruis en reden door de berm. Een vrachtwagen reed zich rond 7:30 uur vast in de berm. Deze wordt weggesleept door een berger.

Tekst gaat verder onder de tweet

Update 8:12 uur

De gekantelde vrachtwagen is geladen met groenafval. Naar verwachting duurt de volledige afhandeling tot 12:00 uur. De verbindingsweg van de A15 vanuit Bemmel naar de A50 richting Nijmegen blijft vooralsnog beschikbaar. Mogelijk moet deze later voor bergingswerkzaamheden tijdelijk dicht.

De vrachtwagen die zich in de berm heeft vastgereden na rood kruis negatie is rond 8:05 uur weggesleept.

Update 8:31 uur

Ingesloten verkeer op de verbindingsweg is weggeleid, hiervoor waren tijdelijk rijplaten in de berm neergelegd.

Update 9:08 uur

Er ligt groenafval verspreid over de weg, dit wordt op dit moment opgeruimd. Er zijn diverse afvalwagens en een knijpwagen aanwezig om alles op te ruimen.

Update 9:49 uur

De aanhanger is zojuist weer rechtop getakeld. Er ligt nog wel veel rommel op de weg, dit moet gereinigd worden.

Update 10:58 uur

We hebben het meeste groenafval van het knooppunt kunnen verwijderen. De ZOAB-cleaner is aanwezig om het wegdek helemaal te reinigen. Daarnaast is de vangrail beschadigd door het incident, deze wordt nu meteen hersteld.

Update 11:26 uur

Helaas gaat de afhandeling op knooppunt Valburg iets langer duren. We verwachten tot 13:00 uur bezig te zijn met de bergings- en opruimwerkzaamheden.

Update 13:02 uur

De weg is zojuist weer helemaal vrijgegeven. Dit was de laatste update.

Gekantelde vrachtwagen op knooppunt Valburg