Nieuws

Vrachtwagen raakt vangrail en RIMOB bij knooppunt Holendrecht (A9)

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Door het ongeval lekte de vrachtwagen diesel. Er is een ZOAB-Cleaner aan te pas gekomen om het wegdek schoon te maken. Het asfalt is ook zodanig beschadigd, dat het vervangen moet worden.

De vrachtwagen is tegen de vangrail en de rimpelbuisobstakelbeveiliger (RIMOB) aangekomen. Beide moeten hersteld worden. We zijn dan ook tot in de late uurtjes bezig met de afhandeling.

Tot die tijd leiden we het verkeer richting Amersfoort om vanaf knooppunt Holendrecht. Zij kunnen via de A2, A10 en A1 hun weg vervolgen. We adviseren om voor vertrek de actuele verkeersinformatie te raadplegen. 

Marlous legt uit wat een RIMOB is en waar deze voor dient.

Update 20.55 uur:

De omleiding richting Amersfoort geldt niet meer, vanwege geplande werkzaamheden op de omleidingsroute. De verbindingsweg van Utrecht (A2) naar Diemen (A9) blijft dicht, verkeer wordt lokaal omgeleid. Morgen tussen 10.00 uur en 16.00 uur gaan we weer verder met de herstelwerkzaamheden aan de vangrail en RIMOB. 

Update 06.05 uur:

De verbindingsweg is om 05:00 vrijgegeven. Later vandaag zullen we weer verder gaan met de herstelwerkzaamheden. De verbindingsweg gaat tussen 10:00 en 16:00 weer dicht.

Update 11.45 uur:

We zijn weer aan het werk op de verbindingsweg en de weg is naar waarschijnlijkheid tot 16:00 dicht. Verkeer kan keren bij Ouderkerk aan de Amstel.

Update 17.00 uur:

De schade is hersteld en de afzetting verwijderd. We hebben de verbindingsweg weer vrijgegeven.