Nieuws

Vrachtwagen met schroot gekanteld op A67 bij Geldrop

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De vrachtwagen ligt momenteel op zijn kant in de berm. De geleiderail ligt plat en ook zijn er enkele schakelkasten en verkeersborden geraakt. De lading ligt er deels uit. De ZOAB-cleaner zal eraan te pas moeten komen en is onderweg.

De A67 is een drukke verkeersader. De file achter het ongeval is inmiddels gegroeid tot acht kilometer en weggebruikers moeten nu al rekening houden met een vertraging van ongeveer vijftig minuten. Verkeer richting Eindhoven wordt voorlopig omgeleid vanaf het knooppunt Zaarderheiken over de A73 en de A2. Houd tijdens de ochtendspits rekening met extra reistijd.

Hoelang de gehele afhandeling gaat duren van het ongeval is op dit moment nog niet bekend.

Update 08:40 uur

De vrachtwagen staat nu weer op z'n wielen. De ZOAB-cleaner is inmiddels begonnen. De schade die na het ongeluk is ontstaan, wordt de komende nacht gerepareerd.

Update 08:54 uur

De vrachtwagen is geborgen en daarna wordt ook het portaal geborgen. Door de aanrijding is het portaal namelijk niet meer stabiel. Het bergen wordt gedaan met een zogeheten telekraan. Zodra daarmee begonnen, wordt moet je richting Venlo rekening houden met verkeersstops.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het portaal op de A67 dat instabiel is geworden.

In beide richtingen zal één rijstrook dicht zijn. Tijdens de hijswerkzaamheden van het portaal gaat de weg in beide richtingen helemaal dicht door middel van een verkeersstop. Na het verwijderen van het portaal wordt onder meer de vangrail gerepareerd.

Vanaf Liessel richting Eindhoven kom je op dit moment in een flinke file. Die is nu 12 kilometer met een vertraging van anderhalf uur.

Tekst gaat verder onder de foto.

Gekantelde vrachtwagen op de A67

Update 10:41 uur

Naar verwachting zal één rijstrook in de richting Eindhoven tot na de avondspits dicht blijven. Tijdens de avondspits moet je dan ook rekening houden met hinder. De eerdere ontstane file is op dit moment weggetrokken dankzij een vluchtstrook afzetting.

Na de avondspits zal eveneens verder worden gegaan met repareren.

Update 12:31 uur

Verkeer richting Venlo kan vanaf het knooppunt Leenderheide omrijden over de A2 en de A73.

Update 13.20 uur

De A67 richting Eindhoven blijft tot 15:00 uur dicht tussen Asten en Geldrop.

Tekst gaat door onder de foto.

De berging van de vrachtwagen op de A67 is in volle gang.

Update 14:18 uur

We houden in de richting van Venlo een verkeersstop. Dat is een maatregel die weginspecteurs toepassen om verkeer rond werkzaamheden of een incident, bijvoorbeeld een voorwerp op de weg, voor een korte tijd stil te zetten. Zo kunnen werkzaamheden die snel uitgevoerd moeten worden, veilig en snel gedaan worden. Een verkeersstop duurt maximaal vijftien minuten.

Update 14:42 uur

De A67 richting Eindhoven blijft tot 17:00 uur dicht. In de richting van Venlo wordt het verkeer in etappes kortstondig stilgezet door middel van een verkeersstop. De volgende verkeersstop is rond 15:00 uur, de stop daarna zal een uur later zijn. Zo kan het verkeer doorstromen en krijgen wij de mogelijkheid om de werkzaamheden die op de weg moeten plaatsvinden veilig kunnen uitvoeren.

Update 16:20 uur

Het portaal is inmiddels weg. De weg richting Venlo is weer helemaal vrij. Weggebruikers moeten nog wel rekening houden met vertraging. Richting Eindhoven is de weg nog dicht.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het portaal op de A67 wordt verwijderd.

Update 17:25 uur

Richting Eindhoven is de linkerrijstrook vrijgegeven voor het verkeer. We verwachten dat om 20:00 uur de weg weer helemaal vrij is. Op dit moment is de file met 9 kilometer en een vertragingstijd van ongeveer 50 minuten nog fors. Het advies blijft om de omleiding te volgen.

Update 18:10 uur:

De file op de A67 richting Eindhoven neemt af, maar de vertragingstijd is nog steeds iets meer dan een half uur. De omleiding blijft het advies. De actuele verkeersinformatie is hier te zien.

Update 19:16 uur:

De werkzaamheden op de A67 zijn afgerond. De weg is weer helemaal vrij en de omleiding is dan ook ingetrokken. Dit was de laatste update.