Nieuws

Bulkwagen met veevoer kantelt op A1 bij Voorst

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De bulkwagen ligt in de buitenberm, net als een deel van het veevoer. Om onder meer hulpdiensten de ruimte te geven, zijn twee rijstroken dicht.

Het verkeer wordt momenteel omgeleid vanaf Deventer-Oost (24). Weggebruikers kunnen de omleidingsroute U25 volgen. Dit is over de N348 en N344. Het verkeer heeft bijna een uur vertraging.

De politie doet onderzoek naar het ongeval. Om de hinder voor weggebruikers te beperken, bergen we de vrachtwagen vanavond.

Update 12:05 uur

We hebben zojuist een rijstrook geopend. Alleen de rechterrijstrook is nog dicht. De vertraging bedraagt nu 45 minuten richting Apeldoorn.

Update 13:48 uur

Het voertuig is geladen met veevoer. Er moet een speciale zuigwagen komen om het voer eruit te zuigen. Zo kunnen we de bulkwagen eenvoudiger bergen. De extra reistijd is nu een half uur. Weggebruikers richting moeten verderop ook rekening houden met een dichte verbindingsweg richting Arnhem. Dit komt door een ander incident.

Update 15:25 uur

De vertraging is inmiddels fors minder op de A1 richting Apeldoorn: nog maar 10 minuten. De actuele vertragingstijd vind je hier.

Update 18:12 uur

Om 21:00 uur beginnen we met het bergen van het voertuig. De rechterrijstrook op de A1 bij Voorst blijft daarom afgesloten. We verwachten de weg om 01:00 uur vannacht weer volledig vrij te geven. Dit was de laatste update.

Vrachtwagen A1 Voorst