Nieuws

Vrachtwagen met frisdrank belandt in berm langs A28

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Als gevolg van het ongeluk is de rechterrijstrook richting Hoogeveen dicht. De vertraging valt mee, maar het bergen zal flink wat voeten in de aarde hebben. We moeten de flink beschadigde vangrail demonteren om bij het voertuig te kunnen en de lading zal overgeheveld moeten worden naar een andere vrachtwagen.

Na het bergen wordt vermoedelijk de vangrail vervangen, die dan toch al gedemonteerd is. De weg blijft vermoedelijk nog de hele middag en avond dicht.

Update 13:20 uur

De vangrail is verwijderd, maar het overladen van de inhoud gaat erg langzaam. Na het overladen moeten we de vrachtwagen bergen en de vangrail vernieuwen. Het zal dan ook nog tot laat in de avond duren voordat we de volledige rijbaan vrij kunnen geven.

Update 14:49 uur

Naar verwachting blijft de weg tot 22.00 uur vanavond dicht.

Update 16:58 uur

Door de vertraging op de A28 richting Hoogeveen (ruim 6 kilometer) leiden we verkeer richting Groningen om via de A32 en A7 (volg Leeuwarden/Heerenveen).

Update 19:01 uur

De file op de A28 is weg, daardoor hebben we de omleiding ingetrokken. De vrachtwagen is mee met het bergingsbedrijf. We gaan nu beginnen met de reparatie van de vangrail. 

Update 20:21 uur

We verwachten dat de werkzaamheden op de A28 langer zullen duren. De verwachte eindtijd is 02:00 uur vannacht. Tot die tijd blijft de rechterrijstrook dicht. Dit was de laatste update.

Update 06:15 uur

Vannacht is om 04:40 de weg weer vrijgegeven. Dit was de laatste update.

Foto: Weginspecteur Rinse