Nieuws

Vrijdag meer drukte verwacht door vakantieverkeer

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Mogelijk begint voor veel mensen de vakantie al als de scholen dicht gaan. Door de combinatie van vakantieverkeer met het woon-werkverkeer, kan de vrijdagavondspits al na het middaguur op gang komen en tot een uur of 19:00 voor extra drukte zorgen. Ook in het weekend kan het drukker zijn. We verwachten de grootste drukte op de wegen in het zuiden en het oosten van het land.

Goed voorbereid op pad

We adviseren weggebruikers om goed voorbereid op pad te gaan. Zo doe je er goed aan om voor vertrek de actuele verkeerssituatie te checken en je route er eventueel op aan te passen. Ook is het verstandig om voldoende drinkwater mee te nemen voor het geval je onverhoopt toch in een file terecht komt. Ook een paraplu in de auto kan bij warm weer uitkomst bieden wanneer je met pech langs de kant komt te staan. Deze zal je bescherming bieden tijdens het wachten op hulp.

We monitoren 24/7

Vanuit de verkeerscentrales en via onze weginspecteurs monitoren we 24/7 het verkeer op de snelweg. Ga je de weg op? Ook via ons twitterkanaal houden we je op de hoogte van de actuele situatie op de rijkswegen.