Nieuws

Vroege avondspits vanwege vakantieverkeer en incidenten

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De vrijdag begon rustig en tijdens de ochtendspits stond er zelfs helemaal geen file. Rond de klok van 11:00 uur begonnen de eerste recreatiefiles te ontstaan en een uur later stond er meer dan 100 kilometer file.

Nadat daarna ook in verschillende delen van het land ongelukken gebeurden, liepen de files snel op. We adviseren weggebruikers die vandaag op pad gaan goed de actuele verkeersinformatie te checken.

Update 13:10 uur

In verschillende delen van het land moeten weggebruikers rekening houden met incidenten waarbij een rijstrook is afgekruist.

  • A1 richting Amersfoort: Twee rijstroken minder door een ongeluk bij Voorthuizen.
  • A2 richting Den Bosch: Twee rijstroken minder door een ongeluk bij Geldermalsen.
  • A9 richting Alkmaar: De weg is dicht door een ongeluk bij Beverwijk.
  • A17 richting Roosendaal: De weg is dicht door een ongeluk bij knooppunt De Stok.
  • A27 richting het zuiden: Twee rijstroken minder door een ongeluk bij Gorinchem.
  • A28 richting Amersfoort: De linkerrijstrook is dicht vanwege een ongeluk bij Amersfoort.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Update 13:19 uur

Ook op enkele plaatsen waar geen rijstrook is afgesloten, is het drukker dan normaal. Zo komt verkeer richting de Belgische grens op de A4 bij Steenbergen in de file en bedraagt de extra reistijd een half uur.

Op de A28 richting Zwolle kom je in de file bij Leusden en ook daar heb je een half uur extra reistijd. Op de A2 richting Maastricht sluit je bij Eindhoven in een file van zo'n 20 minuten.

Update 13:30 uur

We werken hard door om de wegen zo snel mogelijk vrij te krijgen na een incident. Inmiddels zijn de ongevallen op de A27, A28 en A2 dan ook afgehandeld (zie update van 13:10 uur). De A17 is nog steeds afgesloten, maar het verkeer kan daar nu wel gebruik maken van de parallelbaan.

Tekst gaat verder onder de foto.

ongeval met meerdere voertuigen op de A17

Foto: ongeval op de A17.

Update 13:36 uur

Vooral verkeer richting het zuiden moet rekening houden met vertraging. Zo kom je op de A73 richting Maasbracht bij Nijmegen in de file en rijdt het vanaf Tilburg ook langzamer op de A58 richting Breda.

De grootste vertraging heb je echter op de A2 richting Den Bosch. Vanwege een spoedreparatie heb je bij Waardenburg een rijstrook minder en de extra reistijd bedraagt daar nu 45 minuten over 11 kilometer.

Update 13:46 uur

Er is hard gewerkt op de A2 en de spoedreparatie is afgerond. De weg is daar weer vrijgegeven, maar de file is met 50 minuten nog wel fors.

De A9 bij Beverwijk is nog dicht. Het ingesloten verkeer is daar zojuist weggeleid en de politie doet nu onderzoek. Daarna moet een auto geborgen worden en wordt het asfalt schoongemaakt. Het politieonderzoek duurt tot ongeveer 16:00 uur.

Update 14:09 uur

We zitten nu al ruim boven de 200 kilometer file. De meeste vertraging heb je momenteel op deze wegen. Dit komt door 'verkeersaanbod' en niet door incidenten:

  • A2 richting Den Bosch: 11 kilometer vanaf Culemborg (40 minuten vertraging).
  • A2 richting Maastricht: 10 kilometer vanaf knooppunt Leenderheide (25 minuten vertraging).
  • A73 richting Maasbracht: 10 kilometer vanaf Nijmegen (25 minuten vertraging).
  • A15 richting Gorinchem: 7 kilometer vanaf Sliedrecht (30 minuten vertraging).

Hier zie je alle actuele files.

Update 14:27 uur

Niet alleen richting het zuiden kom je in de file (zie update van 13:19 uur en 13:46 uur). Ook zien we drukte vanaf de Duitse grens. Zo heb je vanaf Beek zo'n 20 minuten vertraging op de A12 richting Arnhem.

Tekst gaat verder onder de foto.

File op de A12


Update 15:11 uur

We zijn klaar met de afhandeling op de A17 bij knooppunt De Stok. Daar was rond 12:45 uur een ongeval gebeurd (zie update van 13:30 uur). De berger heeft meerdere voertuigen meegenomen. Daarnaast heeft de zoab-cleaner de weg schoongemaakt. De hoofdrijbaan richting Roosendaal is dan ook weer vrij.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ongeval op de A17 bij knooppunt De Stok.


Update 15:46 uur

De politie is nog bezig met het onderzoek op de A9 bij Beverwijk. Ondertussen is de schoonmaakwagen aan de slag gegaan. We verwachten de weg rond 16:30 uur vrij te geven (zie update van 13:46 uur).

Tekst gaat verder onder de foto.

a9 Beverwijk

Foto: de politie voert onderzoek uit op de A9.

Update 16:40 uur

De A9 bij Beverwijk is vrijgegeven en ook het aantal files neemt af. We zitten nu onder de 100 kilometer file. Op het hoogtepunt van de spits stond er 278 kilometer. De meeste vertraging zien we op de A2 richting Den Bosch. Vanaf Culemborg heb je 45 minuten vertraging.

Update 17:34 uur

De N9 is in beide richtingen dicht bij Julianadorp. Dit komt door een ongeval. Hier zijn meerdere hulpdiensten op afgekomen, waaronder de brandweer. De politie gaat onderzoek doen naar de toedracht. We verwachten de weg uiteindelijk om 20:30 uur weer vrij te kunnen geven, aanvankelijk zou dit 18:30 uur zijn. Er bleek echter meer tijd nodig. Het verkeer leiden we lokaal om. De berm zal vanaf de parallelweg worden afgegraven vanwege olievervuiling. Daar zal rond 20:30 uur mee begonnen worden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ongeval N9

Foto: ongeval op de N9.

Update 17:45 uur

In vrijwel het hele land is het weer rustig op de snelwegen. Er staat nog 20 kilometer file, waaronder op de N57 en de A12. Dit is de laatste update.