Nieuws

Waalbrug bij Nijmegen dit weekend dicht

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Vanaf maandag 17 augustus zal gemotoriseerd verkeer over het nieuwe brugdek van de Waalbrug rijden. Op dat moment zijn er voor het verkeer stad-uit twee rijstroken en voor verkeer stad-in één rijstrook beschikbaar.

Tijdens de afsluiting worden ook voorbereidingen getroffen voor het aanpassen van het oostelijk fietspad. Dit fietspad ligt ter hoogte van het Keizer Trainanusplein.

Omleiding tijdens de afsluiting

Auto's en vrachtwagens (inclusief OV-bussen) dienen tijdens de afsluiting om te rijden via de Oversteek. Fietsers en voetgangers kunnen vanuit beide richtingen over het westelijke fietspad rijden. Houd rekening met een langere reistijd.

Vervolg werkzaamheden

Vanaf maandag 17 augustus wordt het oostelijke fietspad omgebouwd naar een fietspad voor verkeer in beide richtingen. Het fietsverkeer stad-uit zal voorlopig over de voormalige busbaan rijden. Als we klaar zijn, gaan we ook aan de slag met het westelijke fietspad en de busbaan. Fietsers (uit beide richtingen) kunnen hier dan gebruik van maken.

Als de werkzaamheden klaar zijn, kunnen vrachtwagens en auto's weer over twee rijstroken over de brug. Dit geldt voor het verkeer in beide richtingen. Naar verwachting zal dat eind van het jaar zijn.

Zwaar verkeer nog niet over de brug

Zwaar verkeer, zoals vrachtwagens en landbouwvoertuigen kunnen nog niet over de brug. Dit kan pas als de steigers onder de brug zijn verwijderd. Ook dat zal aan het eind van 2020 zijn.