Nieuws

Warm weer op komst; drukte verwacht

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Bij temperaturen van 30 graden of hoger werken wij volgens een hitteprotocol, dat effect heeft op de maatregelen die worden getroffen na een pechgeval of ongeluk. De veiligheid van weggebruikers staat altijd centraal. Als het hitteprotocol van kracht is, sturen wij direct een bergingsbedrijf om een gestrand voertuig van de snelweg te halen. Hiermee voorkomen we dat mensen lange tijd stil komen te staan in de hitte. Ook gestrande automobilisten die veilig staan, verplaatsen we naar een locatie met voorziening zoals een benzinestation of verzorgingsplaats. Het hitteprotocol geldt morgen 30 juli 2020 voor alle provincies, behalve Friesland, Groningen en Drenthe. Deze maatregel wordt ingezet tussen 10:00 uur en 20:00 uur.

Drukte

De afgelopen weekenden was het drukker op de Nederlandse snelwegen door vakantie- en recreatieverkeer. Ook dit weekend verwachten we meer verkeer op de snelwegen richting recreatiegebieden, pretparken, de kust en de grensgebieden. Ga je de weg op? Houd er dan rekening mee dat het drukker kan zijn.

Werkzaamheden

Dit weekend moeten weggebruikers ook rekening houden met wegwerkzaamheden. Juist in de zomermaanden, die overwegend rustiger zijn, werken we op diverse plaatsen aan de weg. Onder meer aan de A10. Deze werkzaamheden kunnen voor hinder en dus extra reistijd zorgen.

Goed voorbereid op weg

Met pech langs de weg of in een file staan is vervelend, vooral als het erg warm is. Het asfalt kan als gevolg van het warme weer namelijk hoge temperaturen bereiken, waardoor het nog warmer aanvoelt. Daarom adviseren wij om voor vertrek zelf ook maatregelen te treffen. Neem bijvoorbeeld een flesje water mee. En ook al is er geen wolkje aan de lucht: gooi een paraplu in de auto! Die kun je dan gebruiken als parasol om jezelf te beschermen tegen de felle zon als je met pech langs de kant van de weg komt te staan. Check voor je de weg op gaat ook altijd de actuele verkeersinformatie op onze website, dan kom je niet voor verrassingen te staan.