Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden die dit weekend plaatsvinden en waarbij we de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of er hinder op jouw route verwacht wordt.

A15 in beide richtingen: werkzaamheden Botlekbrug

Vanwege onderhoudswerkzaamheden aan de spoorverbinding is de Botlekbrug van zaterdag 23:00 uur tot zondag 07:00 uur in beide richtingen afgesloten. In verband met de voorbereidingen op de afsluiting, kunnen de opritten naar de brug al eerder dicht zijn. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Botlektunnel en vervoer van gevaarlijke stoffen krijgt te maken met een grootschalige omleiding. De omleiding wordt weergeven op borden langs de weg. Door op deze link te klikken, kun je meer lezen over de werkzaamheden.

A50 richting Arnhem: tussen Beekbergen en Waterberg

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:30 uur werken we aan de A1 richting Arnhem. Daarbij is de weg dicht tussen de knooppunten Beekbergen en Waterberg. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid via de A1, de A30 en de A12. Meer over deze werkzaamheden en de planning kun je lezen door op deze link te klikken.

A58 richting Breda: onderhoudswerkzaamheden

Van zaterdag 20:00 uur tot zondag 10:00 werken we aan de A58 richting Breda. Tussen knooppunt De Stok en Etten-Leur is de weg dicht. We voeren onder meer onderhoud uit aan de matrixborden die boven de weg hangen en aan de portalen waaraan deze borden zijn bevestigd. Verkeer richting Breda wordt vanaf knooppunt De Stok omgeleid via de A17 en A16. Meer informatie over de omleiding en de werkzaamheden, is te vinden door op deze link te klikken.

A73 in beide richtingen: onderhoud aan Roertunnel

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 06:00 uur moet je op de A73 bij Roermond rekening houden met omleidingen en een langere reistijd. We voeren dan onderhoud uit aan de Roertunnel waarbij de tunnel in beide richtingen dicht is. Verkeer wordt lokaal omgeleid.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je ook in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie “Wegwijzer” vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.