Nieuws

Wegwerkzaamheden: waarom timmeren we aan de weg?

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

In de nieuwe podcast delen we interessante weetjes én geven we een kijkje achter de schermen. Je kunt de aflevering hier horen.

Wegwerker Edwin

Op de A6 bij Lelystad is Edwin druk bezig met het verbreden van de huidige weg. Benieuwd hoe hij het asfalt in één rechte lijn aanlegt? Je ontdekt het in deze podcast. Ook vertelt Edwin hoe het is om op de weg te werken. Bijvoorbeeld op een winterse dag of juist in de zomer.

Verkeersdeskundige Pieter

Voeren we werkzaamheden uit? Dan kijken we vooraf of er geen grote evenementen in de buurt zijn. Bijvoorbeeld een interland van het Nederlands elftal. Verkeersdeskundige Pieter licht dit toe in deze aflevering. Daarnaast krijg je antwoord op de vraag waarom sommige snelwegen langere tijd aaneengesloten dichtgaan voor onderhoud én andere wegen juist alleen in het weekend.

Auditor Berny

Als wegwerkers eenmaal bezig zijn, is het voor ons belangrijk dat alles volgens de boekjes gaat. Staan de omleidingen bijvoorbeeld goed aangegeven? Om dat te controleren hebben we auditoren. Eén daarvan is Berny. Hij is eigenlijk een ‘weggebruiker’ in dienst van Rijkswaterstaat. Hij kijkt namelijk uit de ogen van een weggebruiker naar de wegwerkzaamheden.

Luister de podcast

Luister de aflevering over wegwerkzaamheden. Benieuwd naar onze andere afleveringen? Bekijk deze hier.

Podcast over werkzaamheden

Foto links: auditor Berny (Rijkswaterstaat). Rechts: verkeerdeskundige Pieter (Rijkswaterstaat)

Edwin - wegwerker bij Heijmans

Foto: wegwerker Edwin (Heijmans)