Nieuws

Werkzaamheden A10 Noord hervat

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Tijdens Hemelvaart en Pinksteren hebben we de binnenring al aangepakt. Nu doen we hetzelfde met de buitenring, de rijbaan in de richting van Zaanstad.

Wat gaan we doen?

We vernieuwen het asfalt en vervangen de voegen bij bruggen en viaducten. De werkzaamheden vinden dag en nacht plaats zodat de hinder voor het verkeer zo kort mogelijk duurt.

Omleidingen

Doorgaand verkeer

Verkeer dat vanuit Amersfoort of Utrecht naar Zaanstad of de westkant van Amsterdam wil, zal bij de knooppunten Watergraafsmeer en Amstel moeten omrijden in de richting van Schiphol en Den Haag om zo uiteindelijk via de A10 West naar de Coentunnel te rijden. Voor wie naar Zaanstad wil, kan eventuele drukte voor deze knooppunten gemeden worden door bij de knooppunten Diemen en Holendrecht de A9 en de A5 te volgen. Zo kom je direct uit voor de Coentunnel op de A10 West.

Wil je vanuit Zaanstad of de westkant van Amsterdam richting Amersfoort of Utrecht, dan kun je dit gewoon doen via de A10 Noord, want de binnenring blijft tijdens de werkzaamheden open.

Bestemmingsverkeer voor Amsterdam-Noord, Zeeburg of IJburg

Verkeer naar en vanuit Amsterdam- Noord kan de stad binnenrijden en verlaten via de op- en afritten op de A10 Noord binnenring. Verkeer naar IJburg en Zeeburg rijdt via de A10 Noord binnenring, afrit S114 (Zeeburg, IJburg, Artis) of via de A1, afrit Diemen/Amsterdam-IJburg (2).

Ook in de dagen voorafgaand aan de volledige afsluiting kan er hinder zijn door voorbereidende werkzaamheden. Het gaat dan om het afsluiten van rijstroken en mogelijk op- en afritten. Tijdens de afsluiting kan de extra reistijd door het omrijden oplopen tot meer dan een uur.

Andere werkzaamheden in de omgeving

Tijdens de werkzaamheden aan de A10 vinden er in de omgeving nog andere werkzaamheden plaats.

IJdoornlaan

Van 31 juli tot 10 augustus werkt de gemeente Landsmeer nog aan de IJdoornlaan. Het gedeelte Zuideinde tot en met de aansluiting met de ( de op-en afrit richting de Coentunnel) is dan afgesloten. Vanuit Landsmeer is daardoor zowel de oprit naar de A10 als de IJdoornlaan richting Amsterdam niet te bereiken. Je wordt daar ter plaatse omgeleid.

A8

Ook aan de A8 wordt nog tot 11 augustus gewerkt en wel vanuit Wormerveer richting Amsterdam. De rijbaan is tussen de N246 en het knooppunt Zaandam dicht voor het verkeer dat naar Amsterdam wil. Het verkeer richting Alkmaar en Beverwijk kan wel via de A8, maar moet daarbij rekening houden met hinder. De afrit Zaandijk is de gehele periode dicht, de afrit Zaanstad is dicht tot 26 juli.

Voor de werkzaamheden aan de A8 staan er omleidingsroutes aangegeven.

De omleiding vanwege de werkzaamheden op de A10.