Nieuws

Werkzaamheden A10 Zuid: 8 dagen verkeershinder verwacht

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De werkzaamheden maken onderdeel uit van Zuidasdok, een project dat voor een betere bereikbaarheid van Amsterdam en het noordelijk deel van de Randstad zorgt. Het meest zuidelijke treinperron van station Amsterdam Zuid wordt verbreed. Om dit mogelijk te maken, schuift de A10 circa twee meter op en ontstaat er een lichte bocht in de A10. Hierdoor wijzigt de maximaal snelheid naar 90 kilometer per uur.

Omleidingsroute en extra reistijd

De werkzaamheden beginnen op 5 augustus om 22:00 uur en zijn op 14 augustus voor de ochtendspits afgerond. Tijdens deze acht dagen zijn de A4 en A10 Zuid dicht van knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI. Verkeer wordt omgeleid via de A9 en A5. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd, die kan oplopen tot een uur.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Omleidingskaart werkzaamheden A10

Pas je reisgedrag aan

We adviseren weggebruikers om – waar mogelijk – tijdens de werkzaamheden het reisgedrag aan te passen. Werk thuis, als dat kan, probeer de fiets te pakken of maak gebruik van het openbaar vervoer. Houd er wel rekening mee dat van 7 tot 14 augustus twee treinsporen op station Amsterdam Zuid niet beschikbaar zijn en de dienstregeling daardoor is aangepast.

Tekst gaat verder onder de video.

Lukt bovenstaande niet, reis dan buiten de spits. Het is ook verstandig om voor vertrek de actuele verkeerssituatie te checken zodat je niet onnodig in de file terecht komt. Ben je op zoek naar persoonlijk reisadvies? Scan de QR-code, dan kun je via Whatsapp je vraag stellen.

AskGO-QR-Code-0031850659091