Nieuws

Werkzaamheden op de A12 tussen Moordrecht en knooppunt Oudenrijn

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Wanneer vinden de werkzaamheden op de A12 plaats?

Op 11 doordeweekse dagen zijn 2 van de 4 rijstroken dicht van Nieuwerbrug/Harmelen tot aan De Meern. Er geldt dan een snelheidsbeperking van 90 km/uur. Ook vinden er in juni 10 nachtafsluitingen plaats. We starten op zondag 2 juni en hier vind je de details over deze afsluitingen.

Ook zijn de A12 en A20 richting Utrecht tijdens de onderstaande vier weekenden dicht tussen Moordrecht en knooppunt Oudenrijn:

  • Van vrijdag 7 juni 21:00 uur tot maandag 10 juni 05:00 uur.
  • Van vrijdag 14 juni 21:00 uur tot maandag 17 juni 05:00 uur.
  • Van vrijdag 21 juni 21:00 uur tot maandag 24 juni 05:00 uur.
  • Van vrijdag 28 juni 21:00 uur tot maandag 1 juli 05:00 uur.

De A12 blijft dan wel open tussen oprit Gouda en afrit Reeuwijk.

Tijdens de werkzaamheden leiden we verkeer om via onderstaande route.

Tekst gaat verder onder het omleidingskaartje en de video

Omleidingskaartje A12

Wat gaan we doen tijdens de werkzaamheden?

Het wegdek van de A12 richting Utrecht bereikt het einde van de levensduur tussen Nieuwerbrug en knooppunt Oudenrijn. Het bestaande asfalt wordt vervangen door stiller asfalt, zodat we nog jaren aan de vastgestelde geluidnormen blijven voldoen. We maken ook gebruik van de afsluiting door onderhoudswerkzaamheden uit te voeren aan de viaducten, voegovergangen te vervangen en te werken aan de vangrails.

Tips om de hinder te beperken

We doen er alles aan om hinder zoveel mogelijk te beperken. Helaas is hinder tijdens de werkzaamheden niet te voorkomen en kunnen vertragingen oplopen tot meer dan een uur. We roepen weggebruikers daarom op om niet in de file aan te sluiten en hieronder geven we enkele tips om de hinder te beperken:

  • Werk thuis indien mogelijk.
  • Reis indien mogelijk op een andere manier, bijvoorbeeld door gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets.
  • Reis samen
  • De vaste weggebruikers op het traject worden beloond als ze gedurende de werkzaamheden geen gebruikmaken van de A12, hiervoor kunnen ze zich aanmelden voor de Slim Reizen challenge.
  • Ga je de weg op, houd dan rekening met extra reistijd en omrijden.
  • Check voor vertrek de actuele verkeerinformatie.

Meer informatie over de werkzaamheden in de regio Utrecht

In 2024 voeren we groot onderhoud uit op de wegen rond Utrecht, zo werken we op de Galecopperbrug (A12), vernieuwen we het wegdek op delen van de A2 en brengen we nieuwe verlichting aan in de Leidsche Rijntunnel (A2). In dit artikel lees je meer over de onderhoudswerkzaamheden op deze wegen. Hier vind je meer informatie over de werkzaamheden op de A12 tussen Moordrecht en knooppunt Oudenrijn.