Nieuws

Wijziging verkeerssituatie Haringvlietbrug vanaf maandag 23 augustus

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Deze oplossing geeft minder verkeershinder dan de maatregel waarbij er één rijstrook minder beschikbaar zou zijn, maar weggebruikers moeten nog steeds rekening houden met een langere reistijd. 

Het was de bedoeling dat er vanaf 9 augustus per rijrichting slechts één rijstrook beschikbaar zou zijn, maar in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie zijn er voor de handhaving oplossingen gevonden. Vanaf maandag 23 augustus zullen er dus twee versmalde rijstroken per rijrichting beschikbaar zijn. De maximumsnelheid is dan verlaagd naar 50 kilometer per uur.

Tekst gaat verder onder de video

Minder brugopeningen

Tot aan de renovatie, die voor 2023 gepland staat, zal de brug ook voor de scheepvaart zeer beperkt geopend worden. Dat moeten we doen om de brug te ontlasten en hem veilig te kunnen blijven gebruiken. Wat de renovatie precies inhoudt lees je hier.

De maatregelen zijn ingesteld omdat de klemmen lostrillen door al het verkeer dat over de brug rijdt. Zonder deze maatregelen kan een klem of plaat loskomen. Alle maatregelen zorgen voor minder trillingen, zodat de brug minder wordt belast en deze veilig blijft voor het verkeer op én onder de brug.

Aanpassing van de weg

Voor het inrichten van de versmalde rijstroken en het geschikt maken van de weg voor handhaving worden aanpassingen gedaan, zoals het plaatsen van bebording, belijning en geleiderails. Dit levert hinder op voor het verkeer in het weekend voorafgaand aan 23 augustus. Namelijk vanaf vrijdag 20 augustus om 21:00 uur.

Meer informatie

Ga je op pad en moet je de komende tijd over de Haringvlietbrug? Check dan voor vertrek de verkeersinformatie. Wil je liever niet over de brug en wil je van of naar Bergen op Zoom, dan kan je ervoor kiezen om te rijden over de A15, A16, A17 of A59 en vice verse. Van en naar Zierikzee kan je omrijden over de A15, N57 en vice versa. Meer informatie over de Haringvlietbrug en de werkzaamheden daar vind je hier: Maatregelen Haringvlietbrug.