Nieuws

Windmolen valt op knooppunt Beekbergen

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het ongeval gebeurde rond 02:30 uur. Het transport reed op de verbindingsweg vanuit Hengelo (A1) richting Arnhem (A50). In de bocht ging het mis. Het gevaarte kwam daardoor ook terecht op de verbindingsweg vanuit Zwolle (A50) richting Hengelo (A1).

We leiden het verkeer om. Weggebruikers vanuit Hengelo richting Apeldoorn worden bij Voorst (21) eraf geleid. Zij volgen de N345 richting Apeldoorn. Het verkeer op de A50 (Apeldoorn richting Arnhem), wat naar Hengelo moet, kan keren op de A1 bij Apeldoorn-Zuid.

We verwachten tot het middaguur bezig te zijn met bergingswerkzaamheden. Daarna vinden herstelwerkzaamheden plaats.

Update 09:02 uur

De omleidingsroute op de A1 vanuit het oosten is wederom gewijzigd. Er staat op knooppunt Beekbergen een tekstkar die aangeeft dat je de A50 richting Zwolle kunt volgen, en daarna kun je keren bij Apeldoorn (24).

Update 09:42 uur

We zijn druk bezig met bergingswerkzaamheden. Hier zijn twee kranen voor nodig. De windmolen lag over de weg, maar is inmiddels omhoog gehesen.

Update 10:09 uur

De afhandeling gaat langer duren dan verwacht. Dit heeft te maken met herstelwerkzaamheden aan de vangrail en het asfalt. We gaan 25 vierkante meter asfalt vervangen. Dit is de verwachting:

  • Verbindingsweg vanuit Hengelo (A1) richting Arnhem (A50): één rijstrook open rond het middaguur.
  • Verbindingsweg vanuit Zwolle (A50) richting Hengelo (A1): blijft tot aan het einde van de middag dicht.

Update 11:53 uur

We zijn druk bezig op knooppunt Beekbergen. Het deel van de windmolen is zojuist afgevoerd. In deze video zie je hoe de afhandeling verloopt. We zijn tot laat in de middag bezig met herstelwerkzaamheden.

Tekst gaat verder onder de video.

Update 13:03 uur

De wegwerkers herstellen momenteel het asfalt en de vangrail, zoals je op de foto onderaan in dit artikel ziet. Verkeer vanuit Hengelo richting Apeldoorn dient momenteel rekening te houden met een half uur vertraging. Dit komt mede door een ander incident. Op de A1 bij Voorst is namelijk een voertuig gekanteld.

Update 13:24 uur

Eerder was de verwachting dat één rijstrook open kon op de verbindingsweg vanuit Hengelo (A1) richting Arnhem (A50). Vanwege asfaltschade kunnen we de rijstrook nog niet vrijgeven. Beide verbindingswegen zijn nog dicht. In de video hieronder zie je dat de wegwerkers bezig zijn met het asfalt.

Tekst gaat verder onder de video.

Update 14:18 uur

De asfalteringswerkzaamheden duren tot aan het begin van de avond. We verwachten de verbindingswegen rond 20:00 uur vrij te geven.

Update 15:41 uur

Er moet een hoop geasfalteerd worden op knooppunt Beekbergen. Daarom hebben we de verwachte eindtijd bijgesteld naar middernacht.

Update 18:50 uur

De herstelwerkzaamheden op het knooppunt zijn in volle gang. We verwachten de weg om 0:00 uur vannacht weer vrij te geven. Check hier de actuele verkeersinformatie. Dit was de laatste update.

Beelden van de situatie op knooppunt Beekbergen

Hieronder staan beelden van de windmolen en de afhandeling.

WhatsApp Image 2022-12-28 at 07.51.25

Foto: deel van de windmolen ligt op knooppunt Beekbergen.

windmolen knooppunt beekbergen

Foto: windmolen ligt op twee verbindingswegen.

Windmolen knooppunt beekbergen 2

Foto: door het incident is er schade aan het wegdek en vangrail ontstaan.

Windmolen knooppunt Beekbergen

Foto: bergers zijn druk bezig.

Windmolen knooppunt Beekbergen

Foto: schade aan het wegdek en de vangrail.

Windmolen 4

Foto: vangrail is beschadigd geraakt.

Windmolen knooppunt Beekbergen

Foto: bergingswerkzaamheden zijn in volle gang.

Windmolen 6_censored

Foto: de windmolen is omhoog gehesen.

klaar voor transport windmolen

Foto: de windmolen is zojuist afgevoerd.

Wegwerkers vangrail

Foto: wegwerkers herstellen de vangrail.