Nieuws

Wintertijd gaat in, houd rekening met drukkere avondspits

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Automobilisten die in de avondspits naar huis rijden, kunnen na het verzetten van de klok van de ene op de andere dag in het donker komen te rijden. Omdat het rijden in het donker voor veel mensen toch weer even wennen is, adviseren we weggebruikers om rekening te houden met deze verandering en extra alert te zijn. Remlichten kunnen bijvoorbeeld feller lijken. Bovendien verslechtert het weerbeeld. Volgende week zal van tijd tot tijd regen vallen en het kan daarbij flink waaien. Weggebruikers moeten volgende week in de spits dan ook rekening houden met extra vertraging.

Meer vertraging

We zien dat het de afgelopen periode steeds drukker geworden is op de weg en dat dit al de nodige vertraging met zich heeft meegebracht. De ingang van de wintertijd en het komende herfstweer versterkt de kans op verkeershinder. Door de combinatie van rijden in het donker en regen, houden automobilisten namelijk meer afstand waardoor er minder verkeer op de weg past. Dit kan ervoor zorgen dat er eerder files ontstaan en dat deze meer hinder opleveren.

Ga goed voorbereid de weg op

Controleer onder andere of de autoverlichting in orde is, zorg dat je spiegels en autoruiten goed schoon zijn en vul indien nodig de ruitenvloeistof bij. Wil je niet voor verrassingen komen te staan, bekijk dan voor vertrek de weerinformatie en de actuele verkeersinformatie op onze website.

Wat doet de wintertijd met jou in het verkeer?

Ben je benieuwd wat de wintertijd doet met jou als weggebruiker? In de podcast Wegwijzer legt verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen hier meer over uit en hij geeft tips om goed voorbereid op pad te gaan.