Nieuws

Zaterdag vlootschouw strooiwagens en sneeuwschuivers

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

We kijken bij de zogeheten vlootschouw, op de 56 steunpunten verspreid over het land, of alle strooiwagens en sneeuwschuivers klaar zijn en alles goed werkt. Daarnaast worden de strooiroutes gereden. Zo weten we zeker dat we voor de komende winterperiode goed voorbereid zijn.

Het schouwen doen we dit jaar op zaterdag 5 september (vanwege corona) in aangepaste vorm. Zo zullen we niet alle voertuigen tegelijk testen, maar steeds twee à drie wagens per steunpunt.

Cijfers van afgelopen jaren

Vorige winter is in totaal 16 miljoen kilo zout gestrooid, terwijl het gemiddelde van de afgelopen tien jaar daarvoor op 90 miljoen kilo per jaar lag. Mede door de klimaatverandering zien we een flinke daling. Toch willen we te allen tijde goed voorbereid zijn en zullen we de gehele vloot paraat hebben op de momenten dat de weersverwachting daarom vraagt.

Zodra er kans is op gladheid gaan we de weg op om preventief te strooien. Zo maken we de wegen veiliger. Ook dit jaar kun je alle strooiacties live volgen zodat je ook bij gladheid goed voorbereid op pad gaat.

Meer informatie over gladheid? Kijk dan op deze pagina.