Nieuws

Zeeburgertunnel dicht: vertraging op A10

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Naar verwachting duurt het oplossen van de storing tot 18:00 uur. Bij Durgerdam wordt al het verkeer van de snelweg geleid, dit levert flinke vertraging op. De Zeeburgertunnel is in de richting van Coenplein wel beschikbaar.

Omleiding

Verkeer richting Amersfoort wordt omgeleid via de RING-West en -Zuid. Op de buitenring van de A10 is het drukker: zowel door verkeer dat de omleiding volgt als door een ongeluk bij Amsterdam-Centrum. Op de hele A10 stond rond 17:15 uur ruim 15 kilometer file. Check hier de actuele filelengte. 

Update 17:27 uur

Het ongeval op de A10 richting Watergraafsmeer (buitenring) ter hoogte van Amsterdam-Centrum is afgehandeld. Er waren twee rijstroken dicht, de weg is daar weer vrij. De vertraging daar blijft, mede door verkeer dat de omleiding volgt. 

Update 17:39 uur

Voor de afrit Durgerdam (richting Watergraafsmeer) staat op dit moment ruim vier kilometer file met een vertraging van 30 minuten. Daarnaast staat er file op de A10 richting Watergraafsmeer tussen Amsterdam-Sloterdijk en -Overamstel (10 kilometer). Check hier de actuele hinder.

Update 18:04 uur

De technische storing is verholpen. We gaan de Zeeburgertunnel nu in fases weer vrijgeven. 

Update 18:15 uur

We hebben zojuist één rijstrook vrijgegeven, ook de andere rijstroken zullen we de komende minuten weer vrijgeven. De vertraging neemt vanaf nu af. Dit was de laatste update.