Nieuws

Zeer drukke ochtend- en avondspits op regenachtige donderdag

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Vanochtend was het al vroeg druk rondom Rotterdam. Zo hadden weggebruikers rond 07:30 uur ruim 45 minuten vertraging op de A20 door een ongeval bij Vlaardingen. Ook op de A15 was het aanschuiven in de file. Bij Rotterdam-Charlois hadden weggebruikers tijdens de ochtendspits een rijstrook minder door een ongeval.

Verder was het op de A16 ook druk. Dit kwam door een ongeval bij de Drechttunnel en bij knooppunt Ridderkerk. Bij het laatste incident kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse.

Eén van de drukste avondspitsen van het jaar

Een combinatie van regenachtige omstandigheden, veel auto’s op de weg en meerdere incidenten leidde ertoe dat het aantal files snel toenam. Zowel in lengte als in aantal. Rond 16:00 uur stond de fileteller op ruim 200 kilometer.

Dat liep tegen 16:30 uur op naar zo’n 400 kilometer. Een ongeval bij Diemen-Noord op de A1 zorgde voor veel vertraging op de aansluitende A10. In beide richtingen stond file bij knooppunt Watergraafsmeer.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Op de A73 bij knooppunt Rijkevoort werden weggebruikers tijdens de avondspits over de vluchtstrook geleid. Dit kwam door een ongeluk met een spookrijder, in de richting van Venlo. De vertraging was daar lange tijd meer dan een uur. In tegengestelde richting hadden weggebruikers ruim een half uur vertraging.

Verder was het druk rondom de bekende punten, zoals in de regio Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Op de A2 bij knooppunt Oudenrijn hadden weggebruikers ruim 45 minuten vertraging door een ongeval.

De spitspiek, het drukste moment van de spits, lag op 641 kilometer rond 17:30 uur. Het was daarmee één van de drukste avondspitsen van het jaar. Op woensdag 25 mei van dit jaar lag de piek op 695 kilometer. Dit kwam door de start van het Hemelvaartweekend.

Overzichtskaart files

Foto: overzichtskaart om 17:00 uur met het aantal files in een gebied. Het was vooral in de Randstad druk, maar ook in het zuiden stonden meerdere files.