Nieuws

Start zomervakantie regio Noord: drukker richting het zuiden en oosten

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Vorige week begon de zomervakantie in regio Midden. Nu is regio Noord aan de beurt. De vrijdagavondspits komt vroeg op gang. Vanaf het middaguur wordt het geleidelijk drukker op de rijkswegen.

Het vakantie- en recreatieverkeer mengt zich dan met het woon-werkverkeer. Ook op zaterdag en zondag zal het drukker zijn op de weg door vertrekkend vakantieverkeer.

Drukker op verschillende snelwegen

Op verschillende wegen moet je rekening houden met een drukker verkeersbeeld. Bijvoorbeeld op de A28 tussen Groningen en Zwolle en de A16 tussen Dordrecht en Breda. Hetzelfde geldt voor de A50 naar het zuiden en de A2 rondom Eindhoven.

Ook in de richting van Duitsland zullen we vakantieverkeer tegenkomen, zoals op de A37, A35, A12 en de A1. Maar ook op andere wegen kan het drukker zijn. Bekijk daarom voor vertrek de verkeersinformatie.

Werkzaamheden dit weekend

Ga je dit weekend naar je vakantiebestemming? Houd dan rekening met verschillende wegwerkzaamheden in het land. Zo werken we in beide richtingen op de N36 tussen Marienberg en Dedemsvaart/Raalte. Ook gaan we aan slag op de Haringvlietbrug. Hier lees je meer over de weekendwerkzaamheden.

Bereid je reis goed voor

We adviseren om voor vertrek je route te checken. Zo ga je goed voorbereid op pad. Daarnaast is het verstandig om een flesje koud water mee te nemen. Dit kan altijd handig zijn als je plotseling in een file terechtkomt.