Nieuws

Zomervakantie voor Midden-Nederland, extra drukte verwacht

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De laatste weken zien we met name op vrijdag tijdens de avondspits al veel meer verkeer op de snelwegen. Zo stond er op vrijdag 9 juli, bij de start van de vakantie voor scholen in het noorden, op het drukste moment 287 kilometer file. Dat is een record voor 2021 tot nu toe. 

We verwachten ook de komende weken op de vrijdagen extra drukte door de combinatie van woon-werkverkeer en vertrekkend vakantieverkeer. Ook op andere dagen kan het drukker zijn dan gebruikelijk door thuisblijvers en toeristen uit buurlanden die naar Nederland komen.

Wateroverlast in Zuid-Limburg

De afgelopen dagen heeft met name het zuiden van het land te maken gehad met extreem veel regen. Daardoor zijn meerdere dorpen en snelwegen ondergelopen, zoals de A76 en A79. Hoewel de A76 inmiddels weer open is, doe je er verstandig aan rekening te houden met de situatie in Zuid-Limburg als je daar naartoe afreist voor bijvoorbeeld een vakantie. Bekijk voor je vertrekt de actuele situatie en pas je reis waar nodig aan. 

Ook als je vakantiebestemming buiten onze landsgrenzen ligt, kan je geconfronteerd worden met flink wat wateroverlast. In Duitsland en België heeft het de afgelopen dagen namelijk ook extreem geregend. Je doet er verstandig aan de situatie in die landen te checken, voordat je op pad gaat.

Werkzaamheden in de zomer

De komende tijd werken we weer op verschillende plekken aan de weg. Omdat er tijdens de zomerperiode minder spitsverkeer is, plannen we de werkzaamheden vooral in deze periode. Daarmee voorkomen we grote hinder. Dit weekend werken we ook weer aan diverse wegen. Waar precies, dat lees je hier

In een aantal gevallen sluiten we een weg voor langere tijd af, zodat we sneller door kunnen werken. Ook hier geldt: check voor je vertrekt de situatie op jouw route, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

(📷: Archief)