Nieuws

Zuid-Nederland luidt als laatste regio zomervakantie in

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De laatste tijd zien we dat het op vrijdagen drukker is dan gebruikelijk. De afgelopen weken reed er bovendien extra veel verkeer vanwege mensen die op vakantie gingen. Zo stond er op 9 juli, bij de start van de vakantie voor Noord-Nederland, 292 kilometer file. Dat is een record voor 2021 tot nu toe. Een week later, toen Midden-Nederland met vakantie ging, kwamen we uit op 252 kilometer file.

Extra drukte richting recreatiegebieden

Ook thuisblijvers kunnen te maken krijgen met extra drukte, zeker bij lekker weer. Door mensen die niet op vakantie gaan maar wel een dagje weg willen, kan het drukker zijn op de wegen richting bijvoorbeeld stranden, de Veluwe en pretparken. Wie op een mooie dag naar de Noord-Hollandse kust, wil moet rekening houden met een langere reistijd vanwege werkzaamheden aan de A9 tussen Velsen en knooppunt Raasdorp. Ook richting de stranden van Zuid-Holland, bijvoorbeeld op de A20 richting Hoek van Holland, kan het drukker worden als de zon schijnt.

Houd verder rekening met toeristen uit buurlanden die naar ons land afreizen. Ga jij zelf juist met de auto naar het buitenland? Let dan op de omleidingen vanwege het noodweer de afgelopen tijd in België en Duitsland.

Werkzaamheden in de zomer

De komende tijd werken we weer op verschillende plekken aan de weg. Omdat er tijdens de zomerperiode minder spitsverkeer is, plannen we de werkzaamheden in deze periode. Daarmee voorkomen we grote hinder. Waar we dit weekend precies aan de weg werken, lees je hier.  

Ga jij de komende dagen op pad? Check dan voor je vertrekt de actuele situatie op de weg.