Nieuws

A27 naar Breda dicht door ongeluk bij Oosterhout

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Zondagmorgen om even voor 07:30 uur gebeurde er een ongeluk op de A27 richting Breda. Bij het ongeluk zijn meerdere voertuigen betrokken en liggen overal brokstukken over de weg. Daarop is de weg vanuit Gorinchem volledig afgesloten vanaf het knooppunt Hooipolder tot Oosterhout-Zuid. De politie voert onderzoek uit om de toedracht van het ongeluk vast te kunnen stellen.

Omleiding

De verwachting is dat we nog tot in de middag bezig zullen zijn met de afhandeling van het ongeluk. Ook moeten er nog schade aan de weg worden hersteld voordat er weer op een veilige manier verkeer overheen kan. Daarom leiden we verkeer dat richting Antwerpen wil om vanaf knooppunt Hooipolder. Volg daar de borden Roosendaal over de A59 en de A16 en houd rekening met een langere reistijd.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Omleiding vanaf knp. Hooipolder over de A59 en A16


Vuelta

De afsluiting heeft ook gevolgen voor bezoekers aan de Vuelta. Vandaag wordt in ons land de derde etappe verreden. Het peloton gaat langs Oosterhout waardoor er op- en afritten afgesloten zijn. Welke dat zijn lees je in dit artikel. Ga je naar de Vuelta, pas dan je route aan.

Update 12:00 uur

De politie heeft het onderzoek afgerond. We starten met het bergen van de voertuigen. Als de berging achter de rug is en het wegdek geveegd, gaan we de schade aan de weg herstellen.

Update 14:00 uur

De bergingswerkzaamheden en reparatie aan de weg zijn klaar. De weg is zojuist vrijgegeven. Vanavond na 20:00 uur zal er nog wel een reparatie aan de geleiderail plaatsvinden. Daarbij zal de rechterrijstrook worden afgesloten.
Ondanks dat de weg weer vrij is moeten weggebruikers nog wel rekening houden met afgesloten afritten en daardoor een langere reistijd. Dit was de laatste update.