Nieuws

A6 bij Sint Nicolaasga dicht na gekantelde vrachtwagen met fruit

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Om 14:50 uur ging het mis op de A6 bij Sint Nicolaasga. Een vrachtwagen, geladen met sinaasappels en meloenen, kantelde op de weg. Een deel van de lading is op het wegdek beland. Gezien de omvang van de opruim- en bergingswerkzaamheden, verwachten we nog de rest van de dag bezig te zijn.

Doorgaand verkeer leiden we om via Zwolle over de N50, A28 en A32. Lokale weggebruikers leiden we vanaf afrit Oosterzee om via een U-route. Verkeer richting Sneek kan vanaf de afrit gebruik maken van de U98. Weggebruikers richting Heerenveen volgen de U36.

Update 15:31 uur

Er is een vrachtwagen onderweg om de overige losse dozen over te laden. Echter blijkt de weg niet alleen bezaaid te zijn met fruit, ook ligt er olie en diesel op het wegdek. De grond naast de weg is hierdoor verontreinigd en moet afgegraven worden.

Daarnaast is ook de geleiderail beschadigd. De reparatie vindt plaats nadat de vrachtwagen, met behulp van een kraan, geborgen is. We verwachten daarom de rest van de avond nodig te hebben.

Tekst gaat verder onder de foto.

gekantelde vrachtwagen A6

Update 17:09 uur

Om 16:53 uur vond een ongeval plaats in de file. Hierbij zijn vier voertuigen betrokken. Zowel de brandweer als een traumahelikopter zijn onderweg naar de plaats van het ongeval. De A6 richting Joure is daarom momenteel tussen Lemmer en Sint Nicolaasga dicht.

De grootschalige omleiding via Zwolle blijft van kracht. Lokaal verkeer kan vanaf nu de eerdergenoemde U-routes niet meer gebruiken. Vanaf afrit Lemmer kunnen zij gebruik maken van de U34. Het is nog onbekend hoelang dit gaat duren.

Update 17:50 uur

Op de A6 bij Sint Nicolaasga is het overladen van de vrachtwagen in volle gang. Ter hoogte van Lemmer doet de politie onderzoek naar de toedracht van het tweede ongeval. Ook ligt er veel rommel op de rijbaan.

We verwachten dat de afhandeling van beide incidenten zeker de rest van de avond in beslag zullen nemen. Tot die tijd blijven de omleidingen via Zwolle en via U34 actief.

Update 20:34 uur

Bij het ongeval ter hoogte van Lemmer is het politieonderzoek nog steeds in volle gang. Hierna kunnen de voertuigen pas geborgen worden en de weg gereinigd.

Bij de gekantelde vrachtwagen bij Sint Nicolaasga is het overladen van het fruit zo goed als afgerond. De vrachtwagen wordt zometeen met behulp van luchtkussens overeind gezet, waarna deze geborgen kan worden. Daarna worden de berm en het wegdek gereinigd en de geleiderail gerepareerd.

We verwachten de A6 daarom pas na middernacht vrij te kunnen geven. Via de verkeersinformatie op onze site kun je in de gaten houden of de weg weer open is.

Update 21:47 uur

Het incident ter hoogte van Lemmer is inmiddels afgerond. Het incident bij Sint Nicolaasga is nog niet afgehandeld. We zijn daar nog druk bezig met het wegdek reinigen en de geleiderail herstellen.

We verwachten de gehele A6 na middernacht weer vrij te kunnen geven. Via RWSverkeersinfo houden we je op de hoogte. Dit was de laatste update.

vrachtwagen lading

Foto's van de gekantelde vrachtwagen door Ron (Officier van Dienst)