Nieuws

A7 dicht bij Foxhol vanwege ongeval

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

De voertuigen bij het eerste ongeval zijn inmiddels geborgen. Naar verwachting duurt de afhandeling van het tweede ongeval tot 15:00 uur. Verkeer richting Groningen wordt lokaal omgeleid via U79, of vanaf Zuidbroek via de N33 richting Assen. Meer informatie over U-routes lees je hier.

Er zijn meerdere hulpdiensten ter plaatse en de zware berger is opgeroepen. Het ingesloten verkeer is via de vluchtstrook weggeleid.

Update 10:45 uur

De politie is op dit moment bezig met onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Na het onderzoek beginnen de bergings-en reinigingswerkzaamheden. De weg blijft voorlopig dicht.

Tekst gaat verder onder de foto.

A7 dicht (2)

Update 12:53 uur

De hulpdiensten zijn druk bezig met bergingswerkzaamheden. Daarna beginnen de reinigingswerkzaamheden.

Tekst gaat verder onder de foto.

A7 ongeval_censored (1)

Update 13:20 uur

De bergingswerkzaamheden zijn bijna afgerond en de reinigingswerkzaamheden gaan zo beginnen.

Update 14:49 uur

Momenteel zijn we nog druk bezig met het schoonmaken van de weg. Daarnaast voeren we een reparatie uit aan het asfalt. We verwachten de A7 tussen Foxhol en Westerbroek rond 15:30 uur vrij te geven.

Tot die tijd adviseren we om de omleiding te volgen. Verkeer richting Groningen volgt U79. Vanaf Zuidbroek kun je via de N33 richting Assen rijden.

Tekst gaat verder onder de foto.

A7 schoonmaken van de weg

Beeld: via weginspecteur Jeroen.

Update 15:37 uur

We zijn klaar met het reinigen van de weg én de asfaltreparatie. De weg tussen Foxhol en Westerbroek is dan ook weer vrijgegeven. Het is niet langer meer nodig om de omleiding te volgen. Dit is de laatste update.

a7 dicht_censored