Nieuws

A7 richting Hoorn dicht door ongeluk

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Rond 14:00 op vrijdagmiddag gebeurde vlak voor de afrit naar Avenhorn een ongeluk met meerdere voertuigen. De weg is afgesloten vanaf Purmerend-Noord en verkeer wordt omgeleid via de omleidingsroute U12. Nadat het politieonderzoek is afgerond, worden verschillende voertuigen geborgen. Naar verwachting is de weg om 17:15 uur weer vrij.

Update 14:30 uur:

De spitsstrook op de A7 blijft gesloten om hulpdiensten ruimte te bieden. Er is begonnen met het terugleiden van het ingesloten verkeer.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ingesloten verkeer A7.

Update 15:00 uur:

Zo'n 4 kilometer ingesloten verkeer wordt teruggeleid naar de afrit Purmerend. Het verkeer dat vanaf Zaanstad richting Purmerend rijdt, moet rekening houden met vertraging. Vanaf Wijdewormer komen weggebruikers in een file van 5 kilometer met een vertragingstijd van 36 minuten.

Tekst gaat verder onder de foto.

Lege A7.

Update 15:17 uur:

Het politieonderzoek is in volle gang; de verwachting is dat dit nog een uur duurt (foto: Weginspecteur Stefan). De file achter het ongeluk loopt op en bedraagt nu 7 kilometer.

Tekst gaat verder onder de foto.

Politieonderzoek op de A7.

Update 15:22 uur:

Al veel ingesloten verkeer is teruggeleid, maar er staat nog zo'n twee kilometer aan verkeer achter het ongeluk dat onder begeleiding van weginspecteurs wordt weggeleid. Ondertussen wordt ook hard gewerkt om de weg vrij te krijgen en we verwachten de weg eerder vrij te geven, namelijk om 16:15 uur.

Verkeer wordt teruggeleid op de A7.

Update 16:23 uur:

Het politieonderzoek op de A7 is afgerond en alle voertuigen zijn geborgen. De weg is weer vrij. Dit was de laatste update.