Nieuws

Drukke vrijdagmiddagspits verwacht vanwege Pinksteren

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Veel mensen hebben vanwege Pinksteren een lang weekend vrij en de verwachting is dat zij erop uit zullen trekken. Mogelijk wordt het in de middaguren al drukker op de weg, nadat de scholen uit zijn. In combinatie met het woon-werkverkeer, verwachten we vrijdag een extra drukke spits die al vanaf de middaguren kan beginnen. Ook in het weekend kan het drukker zijn op de weg.

Vorige week woensdag, de dag voor Hemelvaart, was de spits met een spitspiek van bijna 700 kilometer file de drukste spits van het jaar.

Houd het hele weekend rekening met verkeersdrukte

Vooral recreatiegebieden, zoals stranden, plassen en bossen zullen waarschijnlijk meer publiek trekken en we verwachten dan ook meer verkeer op de wegen rondom deze gebieden. Maar ook op de rijkswegen rond attractieparken kan het mogelijk drukker zijn.

We monitoren 24/7

Vanuit de verkeerscentrales en via onze weginspecteurs monitoren we 24/7 het verkeer op de snelweg. Ga je de weg op? Check voor vertrek de actuele verkeersinformatie op onze website. Ook doe je er goed aan om te kijken of er wegwerkzaamheden zijn op jouw route. In dit artikel vind je het totaaloverzicht van alle plaatsen waar we dit weekend aan de weg werken. Via ons twitterkanaal houden we je ook op de hoogte.