Nieuws

LIVEBLOG: Drukte verwacht op de weg door protestacties (gesloten)

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

We adviseren weggebruikers de hele dag rekening te houden met extra reistijd. Als je op pad moet, doe je er goed aan om voor vertrek je route te checken.

Update 22:19 uur

De A1 bij knooppunt Buren en De Lutte is weer vrij. Op een dichte af- en toerit na, bij Beilen (A28), is er geen hinder meer op de rijkswegen. Meer informatie over Beilen zie je terug bij onze update van 06:10 uur. We sluiten het liveblog af.

Tekst gaat verder onder de foto.

A28 Beilen

Foto van eerder vandaag: onderaan de A28 bij Beilen staan actievoerders. De af- en toerit richting Assen is nog dicht.

Update 20:51 uur

De avondspits is vandaag vrij rustig verlopen voor een maandagavond, ondanks de protesten. De spitspiek lag op zo'n 108 kilometer. Ter vergelijking: de gemiddelde spitspiek van afgelopen drie maandagavonden ligt op 245 kilometer.

Gisteren waarschuwden we weggebruikers al voor mogelijke hinder op de rijkswegen.

Update 20:33 uur

De Afsluitdijk is filevrij, maar nu staan er hooibalen in brand. De A7 richting Den Oever is daarom dicht bij Wieringerwerf. Na de blus- en opruimwerkzaamheden, kan het verkeer weer rijden. Dit zal naar verwachting over enkele minuten zijn.

Tekst gaat verder onder de foto.

hooibalen A7

Foto: brandweer in actie op de A7 bij Wieringerwerf.

Update 19:57 uur

De A7 bij knooppunt Zurich is weer toegankelijk voor het verkeer (zie update van 19:29 uur). Door de eerdere blokkade staat er zo'n 4 kilometer file.

Update 19:29 uur

Een blokkade op de A7 bij knooppunt Zurich. Hierdoor is het niet mogelijk om via de Afsluitdijk naar Den Oever te gaan.

Update 18:31 uur

De A1 bij De Lutte is nog steeds in beide richtingen dicht. Net zoals de A1 bij knooppunt Buren, richting Duitsland. Dit zijn de enige plekken waar op dit moment hinder is op de rijkswegen, vanwege de protesten.

Update 17:27 uur

De A37 is inmiddels weer open. Op de A6 bij de Ketelbrug wordt in beide richtingen langzaam gereden. De actievoerders blijven hier ook regelmatig stilstaan.

Update 17:12

De A37 is bij Zwartemeer opnieuw dicht vanuit Duitsland, nadat daar vanmorgen ook al een blokkade was. Tevens is de A1 in beide richtingen dicht ter hoogte van De Lutte.

Update 16:34 uur

We zien momenteel op drie plekken hinder door de protesten:

  • A67: langzaam rijdend verkeer tussen de Nederlandse grens en Venlo, richting Eindhoven. Tractoren worden onder begeleiding weggeleid.
  • A1: weg afgesloten bij knooppunt Buren, richting de Duitse grens. Zie update van 15:07 uur voor meer informatie.
  • A2: afrit bij Roosteren dicht, vanuit Eindhoven.
a67

Foto: landbouwvoertuigen worden onder begeleiding weggeleid.

Update 15:41 uur

De A37 bij de Nederlandse grens is weer vrij, richting Hoogeveen. De snelweg was enkele uren dicht vanwege protestacties (zie update van 12:09 uur).

Update 15:16 uur

Hulpdiensten leiden de groep landbouwvoertuigen weg van de A67 Venlo (zie update van 14:53 uur). Ze rijden richting afrit Velden. Het verkeer dat voor de groep staat, kan weer langzaamaan verder rijden.

afrit velden a67

Foto: landbouwvoertuigen worden onder begeleiding weggeleid.

Update 15:07 uur

Op verzoek van de politie hebben we de A1 bij knooppunt Buren afgesloten naar de Duitse grens.

Update 14:53 uur

De A67 bij Helden is weer tractorvrij, in de richting van Eindhoven (zie update van 14:07 uur). Wel staat het bij Venlo vast, zoals je kunt zien op onderstaande foto. Het verkeer kan er momenteel via de vluchtstrook langs, naar de Duitse grens.

knooppunt Zaarderheiken

Foto: tractoren op de A67 bij Venlo.

Update 14:44 uur

Update 14:38 uur

Hieronder een overzicht waar we hinder zien door protestacties:

  • A28: tussen Zuidwolde en knooppunt Lankhorst, richting Zwolle (langzaam rijdend).
  • A35: tussen Delden en Hengelo-Zuid, in beide richtingen (weg versperd).
  • A37: tussen de Nederlandse grens en Zwartemeer, richting Hoogeveen (weg versperd).
  • A67: bij Helden, richting Eindhoven (weg versperd).
  • A67: tussen de Nederlandse grens en knooppunt de Hogt, richting Eindhoven (langzaam rijdend).

Update 14:07 uur

Meerdere actievoerders hebben zich verder verplaatst op de A67 bij Helden. Deze blokkeren nu de weg in de richting van Eindhoven. De toeritten zijn ook nog dicht (zie update van 12:49 uur).

A67 bij Helden

Foto: A67 bij Helden.

Update 12:49 uur

Op de A67 is nu de toerit Helden in beide richtingen afgesloten vanwege de protestacties.

Verder trekken boeren op de Afsluitdijk (A7) in de richting van Noord Holland. Tussen Kornwederzand en parkeerplaats Breezanddijk staat nu 3 kilometer file.

Protestactie bij A67 Helden

Update 12:09 uur

De A37 is dicht vanaf de Duitse grens tot Zwartemeer vanwege protestacties.

Update 11:28 uur

Vanaf de Duitse grens richting Enschede (A35) staat nu ook een paar kilometer file door protestacties. Dit levert een kwartier vertraging op.

Update 10:23 uur

Op de A1 richting Apeldoorn is de afrit Kootwijk dicht vanwege protestacties. Hetzelfde geldt voor afrit Westerbork richting Assen (A28).

Update 09:27 uur

Het was een erg rustige ochtendspits en dus lijkt het erop dat ons advies van gisteren nut heeft gehad. Het is moeilijk te zeggen hoe de protestacties verder gaan verlopen, dus ook de rest van de dag doe je er goed aan je reis voor te bereiden en de actuele verkeersinformatie te checken.

Update 08:34 uur

Inmiddels zien we ruim een uur vertraging op de A73. De file is opgelopen tot 9 kilometer.

Update 08:13 uur

We zien nog altijd file op de A73 bij Haps richting Maasbracht, maar verder hebben de protestacties van vandaag nog weinig invloed op het verkeer. Het advies blijft voor vertrek je route te checken, zodat je goed voorbereid op weg gaat.

Update 07:14 uur

Bij Haps richting Maasbracht (A73) staat nu zo'n vijf kilometer file met een vertraging van een kwartier. Dit is momenteel de enige file op de rijkswegen veroorzaakt door een protestactie. We houden de situatie natuurlijk nauwlettend in de gaten vanuit onze centrales en op de weg.

Update 07:00 uur

Op verschillende plekken hebben we deze ochtend al landbouwvoertuigen op de snelweg gezien, maar vooralsnog levert dat weinig tot geen verkeershinder op. Kom je onderweg landbouwvoertuigen tegen? Houd dan rekening met snelheidsverschillen en pas de rijstijl hierop aan: houd afstand en minder snelheid.

Update 06:10 uur

Op de A28 bij Beilen zijn in beide richtingen de op- en afritten gesloten vanwege protestacties. Op de A50 geldt hetzelfde voor de afrit Veghel in beide richtingen.

beilen2

De situatie bij afrit Beilen (A28)