Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A10 Zuid richting Utrecht: 11 dagen afgesloten vanwege werkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot woensdag 3 augustus is de A10 Zuid in de richting van Utrecht vanwege grootschalige werkzaamheden afgesloten tussen de knooppunten Badhoevedorp en Amstel. Verkeer wordt vanaf knooppunt Badhoevedorp omgeleid via de A9 en de A5. Naar verwachting geeft de afsluiting ernstige verkeershinder en we adviseren weggebruikers om tijdens de werkzaamheden hun reisgedrag aan te passen. Hoe je dat het beste kunt doen, lees je in dit artikel.

Tekst gaat verder onder de video

A20 richting Hoek van Holland: grootschalige werkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur voeren we werkzaamheden uit ten behoeve van de Blankenburgverbinding die de A20 met de A15 zal gaan verbinden. Dit weekend wordt gewerkt aan het nieuwe knooppunt Vlaardingen. Tijdens de werkzaamheden is de weg richting Hoek van Holland dicht tussen knooppunt Kethelplein en Maassluis.

Verkeer wordt omgeleid via de A4 en N223. Ervaringen hebben geleerd dat het tijdens de afsluiting van de A20 erg druk kan zijn op de wegen in Maassluis en Vlaardingen. We adviseren weggebruikers dan ook om de omleidingsroute te volgen.Meer over de omleidingsroute en de werkzaamheden, kun je lezen in dit artikel.

A29 in beide richtingen: voorbereidingen op renovatie Heinenoordtunnel

Van zaterdag 23:59 uur tot zondag 09:00 uur voeren we diverse onderhouds- en renovatiewerkzaamheden uit aan de Heinenoordtunnel (A29). Tijdens de werkzaamheden is de tunnel in beide richtingen afgesloten. Meer over de werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen, lees je in dit artikel.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie “Wegwijzer” vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.