Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van alle werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A2 richting Eindhoven: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 09:00 uur is de A2 richting Eindhoven vanwege onderhoudswerkzaamheden afgesloten tussen Grathem en Weert-Noord. Weggebruikers moeten door omleidingen rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot 15 minuten. Meer over de werkzaamheden en hinder lees je in dit artikel.

A20 richting Hoek van Holland: werkzaamheden Blankenburgverbinding

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur werken we aan de A20 richting Hoek van Holland. We voeren werkzaamheden uit voor de toekomstige Blankenburgverbinding, die de A20 met de A15 zal verbinden. De weg is gedurende het weekend dicht tussen het knooppunt Kethelplein en Maassluis.

De opritten bij de Holysingel en Marathonweg zijn vrijdag al vanaf 21:00 uur afgesloten. Richting Rotterdam is tijdens de werkzaamheden de linkerrijstrook dicht. Verkeer richting Hoek van Holland wordt omgeleid via de A4 en de N223.

A27 richting Gorinchem: onderhoudswerkzaamheden

Van zaterdag 20:00 uur tot zondag 18:00 uur wordt gewerkt aan de A27 richting Gorinchem. We voeren dan onderhoudswerkzaamheden uit waarbij we de weg afsluiten tussen het knooppunt St. Annabosch en Oosterhout. Diverse op- en afritten zijn ook afgesloten. Tijdens de werkzaamheden leiden we verkeer richting Gorinchem en Utrecht om over de A58, de A16 en de A59. In dit artikel lees je wat we doen en welke op- en afritten afgesloten zijn.

A50 richting Arnhem: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:30 uur is de A50 richting Arnhem tussen de knooppunten Beekbergen en Waterberg afgesloten vanwege werkzaamheden. De weg is de komende drie achtereenvolgende weekenden dicht zijn vanwege deze laatste fase van groot onderhoud. Verkeer wordt omgeleid via de A1, A30 en A12. In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden.

A79 richting Heerlen: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 tot maandag 06:00 uur worden op de A79 richting Heerlen tussen Bunde en knooppunt Kunderberg asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd. De weg is gedurende de werkzaamheden afgesloten en verkeer wordt omgeleid via de A2 en A76. Meer over de werkzaamheden en de omleidingen, lees je hier.

N7 richting Groningen: asfalteringswerkzaamheden

Van zaterdag 20:00 uur tot maandag 06:00 uur is de N7 richting Groningen afgesloten tussen het knooppunt Euvelgunne en de afrit Groningen-Zuidoost. Er worden asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd en verkeer wordt lokaal omgeleid.

N11 in beide richtingen: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 14:00 uur is de N11 in beide richtingen dicht tussen de aansluiting met de N207 en de Burg. Smeetsweg vanwege onderhoudswerkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid via de A4 en A12 of via de N207 en N209.

Alphen aan den Rijn en Alpherium blijven vanaf de A12 bereikbaar en vanaf de A4 is ook het industrieterrein bij Zoeterwoude bereikbaar.

N33 in beide richtingen: onderhoudswerkzaamheden Eelwerderbrug

Van zaterdag 20:00 uur tot zondag 06:00 is vanwege onderhoudswerkzaamheden aan de Eelwerderbrug de N33 in beide richtingen afgesloten tussen Appingedam en de aansluiting met de N362. Verkeer wordt lokaal omgeleid.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kan je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.