Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van alle werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A1 richting Apeldoorn: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 10:00 uur werken we aan de A1 richting Apeldoorn tussen Kootwijk en knooppunt Beekbergen. Verkeer wordt omgeleid via de A30 en A12. De werkzaamheden maken deel uit van een serie van werkzaamheden waarbij we op verschillende momenten op verschillende plekken op de A1 tussen de knooppunten Beekbergen en Hoevelaken werken. Meer daarover, kun je in dit artikel lezen.

A4 in beide richtingen: werkzaamheden knooppunt Prins Clausplein

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan het knooppunt Prins Clausplein. Om deze werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, worden zowel vanuit Rotterdam als Amsterdam bij het knooppunt de verbindingswegen naar de A12 richting Utrecht afgesloten.

Vanuit Amsterdam is dit weekend ook de verbindingsweg naar de A12 richting Den Haag dicht. De afsluiting is een eerste van drie weekendafsluitingen in oktober. Voor deze werkzaamheden hebben we verschillende omleidingen ingesteld. Meer over de omleidingen en werkzaamheden, lees je terug in dit artikel..

A12 richting Arnhem: werkzaamheden Galacopperbrug

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 08:00 uur is de A12 richting Arnhem dicht tussen de knooppunten Oudenrijn en Lunetten. De parallelrijbaan is dicht tussen knooppunt Oudenrijn en Kanaleneiland. Tijdens de afsluiting verwijderen we de top van de westelijke pyloon van de Galecopperbrug. Verkeer wordt omgeleid via de A2 en A27 of de N230. Meer informatie deze werkzaamheden, lees je in dit artikel.

A20 richting Hoek van Holland: werkzaamheden aanleg Blankenburgverbinding

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur werken we weer aan de A20 richting Hoek van Holland. De weg is dit weekend dicht tussen knooppunt Kethelplein en Maassluis. Op knooppunt Kethelplein zijn in de richting vanuit Den Haag de verbindingswegen naar de A20 in beide rijrichtingen afgesloten. In de andere rijrichting is de verbindingsweg naar de A20 richting Hoek van Holland dicht. In dit artikel lees je alles over de werkzaamheden en omleidingen..

A50 richting Arnhem: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:30 uur is de A50 richting Arnhem tussen de knooppunten Beekbergen en Waterberg afgesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden. Dit is de laatste weekendafsluiting vanwege deze laatste fase van groot onderhoud. Verkeer wordt omgeleid via de A1, A30 en A12. Je leest hier meer informatie over de werkzaamheden.

A59 van Zonzeel naar Den Bosch: grootschalig onderhoud

Van zaterdag 20:00 uur tot maandag 05:00 uur voeren we grootschalig onderhoud uit aan de A59 richting Den Bosch. We sluiten daarvoor de weg tussen Waalwijk en knooppunt Empel.
Tijdens de afsluiting leiden we het verkeer om over de A27/A15 en A2, maar ook over de A59/N261 en het onderliggende wegennet. Wil je meer weten over deze halve weekendafsluiting? Je kan er hier alles over te weten komen.

A73 richting Maasbracht: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 12:00 uur voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de A73 richting Maasbracht. De weg is tijdens de werkzaamheden afgesloten tussen Maasbree en Roermond. Verkeer wordt omgeleid via de A67 en A2 of via de Duitse A40 en A57. Alles over de afsluitingen en omleidingen lees je in dit artikel.

A73 in beide richtingen: werkzaamheden aan tunnels

Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 07:00 uur zijn de Roer- en Swalmentunnel (A73) dicht vanwege onderhoudswerkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid via de N273. Tussen de tunnels is de weg wel open voor verkeer. Houd rekening met een langere reistijd.

N31 richting Drachten: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot zaterdag 06:00 uur werken we aan de N31 richting Leeuwarden. De weg is tijdens de werkzaamheden dicht tussen Drachten en Leeuwarden-Oost. Verkeer wordt omgeleid via de A7 en A32. Houd rekening met omleidingen en daardoor een langere reistijd die kan oplopen tot een half uur.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kan je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie “Wegwijzer” vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.