Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A9 richting Alkmaar: aanleg bypass

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A9 richting Alkmaar tussen de knooppunten Holendrecht en Badhoevedorp afgesloten vanwege de aanleg van een bypass. Vanaf maandag 05:00 uur kunnen weggebruikers gebruikmaken van de nieuwe bypass. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid via de A2, A10 en A4. In dit artikel lees je meer over de omleidingsroutes en werkzaamheden.

A28 richting Amersfoort: onderhoudswerkzaamheden

Vanwege onderhoudswerkzaamheden aan en rond de weg is de A28 richting Amersfoort van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur tussen het knooppunt Rijnsweerd en Den Dolder afgesloten. In de andere rijrichtingen zijn twee van de drie rijstroken beschikbaar. Weggebruikers worden vanaf knooppunt Rijnsweerd omgeleid via de A27 en A1. Hier vind je meer informatie over de werkzaamheden en eventuele verkeershinder.

A28 richting Assen: werkzaamheden knooppunt Julianaplein

Vanwege werkzaamheden aan de weginrichting rondom het knooppunt Julianaplein is de A28 richting Assen de komende twee weekenden van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 uur dicht. Het gaat om de weekenden van 24 tot 27 maart en 31 maart tot 3 april. De afsluiting geldt vanaf het knooppunt Julianaplein tot de afrit Groningen-Zuid. Gedurende de werkzaamheden is ook een deel van de zuidelijke ringweg (N7) dicht. Hier kun je meer lezen over de werkzaamheden en omleidingen.

A29 richting Bergen op Zoom: werkzaamheden Heinenoordtunnel

De Heinenoordtunnel (A29) is van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur in de richting van Bergen op Zoom afgesloten. Er worden renovatiewerkzaamheden uitgevoerd en vanwege die reden is de tunnel regelmatig afgesloten. Zo is de tunnel in de nacht van donderdag op vrijdag tussen 22:00 uur en 05:00 uur ook al dicht. Vrijdag overdag is de tunnel open voor verkeer. Verkeer richting de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A15, A16 en N217. Verkeer dat richting Zierikzee wil, wordt omgeleid via de A15, A16, A17 en A59. In dit artikel lees je wanneer de Heinenoordtunnel in april en mei is afgesloten.

N7 richting het westen: asfalteringswerkzaamheden

Voor verkeer richting het westen is de N7 tussen knooppunt Euvelgunne en Groningen Zuidoost de komende twee weekenden tussen vrijdag 22:00 uur en maandag 06:00 uur afgesloten. Het gaat om de weekenden van 24 tot 27 maart en 31 maart tot 3 april. Verkeer wordt lokaal omgeleid. Gedurende de werkzaamheden is ook de A28 tussen knooppunt Julianaplein en Groningen-Zuid afgesloten. In dit artikel kun je meer informatie vinden over de omleidingen en werkzaamheden.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kan je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.