Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A6 richting Emmeloord: inspectiewerkzaamheden Ketelbrug

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:00 uur is de Ketelbrug (A6) richting Emmeloord vanwege inspectiewerkzaamheden dicht. Weggebruikers uit de richting van Lelystad worden omgeleid via de N307 en N50. Verkeer dat vanaf de A1 komt, wordt geadviseerd vanaf knooppunt Muiderberg om te rijden via de A1, A28 en N50. In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden en omleidingsroutes.

A28 richting Assen: werkzaamheden knooppunt Julianaplein

Vanwege werkzaamheden aan de weginrichting rondom het knooppunt Julianaplein is de A28 richting Assen van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 uur dicht. De afsluiting geldt vanaf het knooppunt Julianaplein tot de afrit Groningen-Zuid. Gedurende de werkzaamheden is ook een deel van de zuidelijke ringweg (N7) dicht. Hier kun je meer lezen over de werkzaamheden en omleidingen.

N7 richting het westen: asfalteringswerkzaamheden

Voor verkeer richting het westen is de N7 tussen knooppunt Euvelgunne en Groningen Zuidoost van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 uur afgesloten. Gedurende de werkzaamheden is ook de A28 tussen knooppunt Julianaplein en Groningen-Zuid afgesloten. Verkeer wordt lokaal omgeleid. In dit artikel kun je meer informatie vinden over de omleidingen en werkzaamheden.

N18 in beide richtingen: aanleg van tunnel

Van vrijdag 31 maart 20:00 uur tot uiterlijk maandag 17 april 06:00 uur is de N18 vanwege de aanleg van een tunnel in beide richtingen afgesloten tussen Lichtenvoorde-Zuid en de Hamelandweg (N313). Verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de N313 en N318 en vice versa. Meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes, vind je terug in dit artikel.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kan je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.