Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A12 richting Arnhem: grootschalige werkzaamheden

Op zaterdag van 08:00 uur tot 20:00 uur is de A12 dicht tussen knooppunt Oudenrijn en Kanaleneiland. Tot halverwege 2025 voeren we groot onderhoud uit aan de Galecopperbrug bij Utrecht.

Verkeer vanuit Amsterdam richting Arnhem leiden we om via de A1 en A27/A30 en vanuit Rotterdam richting Arnhem via de A15. Bij Utrecht rijdt het verkeer om via de N230 (Noordelijke Randweg Utrecht) en de A27 óf de A2 en A27. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. Meer informatie over deze afsluiting vind je hier. Op de projectpagina van de Galecopperbrug lees je meer over het project.

Heinenoordtunnel (A29) in beide richtingen: renovatie

Van vrijdag 22:00 tot maandag 05:00 uur is de Heinenoordtunnel in de A29 in beide richtingen dicht. We zijn bezig met de renovatie van de tunnel en voeren daarnaast ook regulier onderhoud uit.

Doorgaand (vracht)verkeer leiden we om via de A17, A16 en A15 en vice versa. Lokaal verkeer van en naar Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217, A16 en vice versa. De Kiltunnel is tolvrij in de rijrichting dat de Heinenoordtunnel dicht is, dit weekend dus in beide richtingen. Hier vind je meer informatie over deze werkzaamheden.

A58 richting Tilburg: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdagavond 21:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur is de A58 dicht tussen knooppunt Galder en knooppunt St. Annabosch. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het regulier onderhoud dat we uitvoeren, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail.

Het verkeer op de A16 vanuit Antwerpen/Roosendaal/Rotterdam in de richting van Tilburg/Eindhoven wordt omgeleid via de A16, A59 en A27. Meer informatie over deze werkzaamheden vind je hier.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.