Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A12 richting Arnhem: grootschalige werkzaamheden Galecopperbrug

Op zaterdag en zondag van 08:00 uur tot 20:00 uur is de A12 (hoofdrijbaan) dicht tussen de knooppunten Oudenrijn en Lunetten. De parallelbaan is dicht tussen knooppunt Oudenrijn en Kanaleneiland (17). De afsluiting is onderdeel van een grootschalig project, waarbij we tot halverwege 2025 groot onderhoud uitvoeren aan de Galecopperbrug bij Utrecht.

Verkeer vanuit Amsterdam richting Arnhem leiden we om via de A1 en A27/A30 en vanuit Rotterdam richting Arnhem via de A15. Bij Utrecht rijdt het verkeer om via de N230 (Noordelijke Randweg Utrecht) en de A27 óf de A2 en A27. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. Het verkeer richting Den Haag heeft geen last van de werkzaamheden.

Meer informatie over deze werkzaamheden vind je hier. Op de projectpagina van de Galecopperbrug lees je meer over wat we komende tijd gaan doen aan onderhoudswerkzaamheden op de brug.

A13 richting Rotterdam: grootschalige werkzaamheden

Van vrijdagavond 22:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur is de A13 dicht tussen knooppunt Ypenburg en afrit Delft-Zuid (10). Tijdens de afsluiting wordt regulier onderhoud uitgevoerd aan onder andere het asfalt, de voegovergangen en de vangrails.

Verkeer richting Rotterdam wordt omgeleid via de A4 en A20 en N470. Meer informatie over deze werkzaamheden vind je hier.

A15 richting Europoort: herstelwerkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A15 dicht tussen knooppunt Ridderkerk-Noord en Rotterdam-IJsselmonde. Komend vanaf de Van Brienenoordbrug (A16) naar de A15 richting Europoort is de verbindingsweg dicht. Er worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de voegovergangen.

Verkeer wordt omgeleid via de parallelbaan van de A15 richting Rotterdam-Europoort. Bij grote drukte geven de informatiepanelen langs de weg alternatieve routes aan. Let op: er wordt extra drukte verwacht op 14 april, omdat dan ook de afrit Feijenoord (24) op de A16 is afgesloten, vanwege de marathon. We adviseren om niet om te rijden via de lokale wegen, maar de omleidingsborden langs en boven de weg te volgen.

Hier vind je meer informatie over deze werkzaamheden.

N36 in beide richtingen: grootschalige werkzaamheden

Van vrijdagavond 21:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur is de N36 in beide richtingen afgesloten tussen Westerhaar en Vriezenveen. Tijdens de werkzaamheden herstellen we schades aan het viaduct Itterbeek, we repareren scheuren in het beton en brengen een nieuwe laag asfalt en markering aan.

Verkeer richting de N48 wordt via de A35 en N348 omgeleid. Verkeer tussen Almelo en Westerhaar wordt in beide richtingen omgeleid via de N341, N343 en N349. De omleidingsroutes worden aangegeven door borden langs en boven de weg. Voor het verkeer vanuit Almelo Noord is Vriezenveen wel bereikbaar.

Je leest hier meer over wat we tijdens de werkzaamheden doen.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.