Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A2 richting Eindhoven: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A2 afgesloten tussen knooppunt Kerensheide en Urmond. Ook de verbindingswegen A76/A2 komend vanuit België en vanuit Heerlen in de richting van Eindhoven zijn afgesloten. Afrit Stein (1A) is wel open voor verkeer.

Komende tijd voeren we regulier onderhoud uit op de A2. Als onderdeel van dit onderhoud zijn we tijdens deze afsluiting onder andere bezig met asfalteringswerkzaamheden.

Het verkeer wordt omgeleid. Meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes vind je hier.

A12 richting Arnhem: grootschalige werkzaamheden Galecopperbrug

Op zaterdag en zondag van 08:00 tot 20:00 uur is de Galecopperbrug in de A12 bij Utrecht volledig afgesloten richting Arnhem. De afsluiting is onderdeel van een grootschalig project, waarbij we groot onderhoud uitvoeren aan de brug. Tijdens de afsluitingen vorige week hebben we de eerste sets holle buizen geplaatst waar de stalen kabels doorheen gaan lopen.

Verkeer vanuit Amsterdam richting Arnhem leiden we om via de A1 en A27/A30 en vanuit Rotterdam richting Arnhem via de A15. Bij Utrecht rijdt het verkeer om via de N230 (Noordelijke Randweg Utrecht) en de A27 óf de A2 en A27. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. Het verkeer richting Den Haag heeft geen last van de werkzaamheden.

Hier vind je meer informatie over de werkzaamheden die dit weekend plaatsvinden. Op de projectpagina van de Galecopperbrug lees je meer over de onderhoudswerkzaamheden die we komende tijd uitvoeren.

A13 richting Rotterdam: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A13 afgesloten tussen knooppunt Ypenburg en Delft-Zuid. Tijdens de weekendafsluitingen op de A13 voeren we onderhoud uit aan het asfalt, voegovergangen en de vangrails. Ook zorgen we voor een goede waterafvoer vanaf het asfalt richting de berm.

Verkeer richting Rotterdam leiden we om via de A4. Bij grote drukte worden er alternatieve routes aangegeven op de informatiepanelen langs de weg. Hier lees je meer over de werkzaamheden.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.