Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit Koningsdagweekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Op weg naar jouw bestemming om Koningsdag te vieren? Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Check daarom voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A1 richting Amsterdam: wegwerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A1 dicht tussen de knooppunten Hoevelaken en Eemnes. Op zaterdag is tussen 08:00 en 21:00 uur één rijstrook open en op zondag tussen 09:00 en 21:00 uur ook. Tijdens de werkzaamheden brengen we een verjongingscrème aan op het asfalt, om te zorgen dat het wegdek langer mee gaat.

Het verkeer wordt vanaf knooppunt Hoevelaken omgeleid via de A28, A27 en A1.

Meer informatie over de werkzaamheden, en wat het aanbrengen van een verjongingscrème inhoudt, vind je hier.

A16 richting Dordrecht: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A16 dicht tussen knooppunt Terbregseplein en Rotterdam Kralingen. Deze afsluiting is onderdeel van het project waarbij we het viaduct in de A16 over de Hoofdweg vervangen.

Het verkeer richting Dordrecht wordt via verschillende routes omgeleid. De omleidingsroutes worden gecommuniceerd via gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg. . Hier vind je meer informatie over de werkzaamheden op de A16 en de omleidingsroutes.

A27 richting Utrecht: grootschalige werkzaamheden

Van vrijdagavond 21:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur is de A27 afgesloten tussen knooppunt Hooipolder en knooppunt Gorinchem. De onderhoudswerkzaamheden zijn onderdeel van het project Verbetering van de A27 tussen Houten en Hooipolder.

Het verkeer wordt vanaf knooppunt Hooipolder omgeleid via de A59, A2 en A15 of via de A59, A16, N3 en A15. Meer informatie over deze werkzaamheden vind je hier.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.