Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A1 richting Amersfoort: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdagavond 21:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur is de A1 afgesloten tussen knooppunt Eemnes en knooppunt Hoevelaken. Op zaterdag tussen 08:00 en 21:00 uur en op zondag tussen 09:00 en 21:00 uur is er één rijstrook open voor het verkeer. Ook de verbindingsweg in knooppunt Eemnes van de A27 naar de A1 is dit weekend afgesloten.

We reinigen het asfalt en brengen een verjongingscrème aan op het wegdek en voeren reguliere onderhoudswerkzaamheden uit.

Verkeer vanuit Amsterdam leiden we vanaf knooppunt Eemnes om via de A27, A28 en A1. Verkeer richting Almere kan via de N305 richting Nijkerk, om via de A28 bij knooppunt Hoevelaken de A1 op te gaan. Hier lees je meer informatie over deze werkzaamheden op de A1 richting Amersfoort.

A2 richting Eindhoven: grootschalige onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A2 dicht tussen knooppunt Het Vonderen en Grathem (41). Het verkeer wordt omgeleid via de A73 en A67, ook zijn er lokale omleidingen van kracht.

Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het project waarbij we de A2 verbreden tussen Het Vonderen en Kerensheide. Meer informatie over dit project lees je hier.

A2 parallelrijbaan richting Amsterdam: werkzaamheden Leidsche Rijntunnel

Van vrijdag 19:30 uur tot maandag 06:00 uur is de parallelbuis van de Leidsche Rijntunnel dicht richting Amsterdam. De overige drie tunnelbuizen blijven open, maar de capaciteit is minder en de maximumsnelheid wordt verlaagd. Omdat er volgens de veiligheidsvoorschriften geen file in de tunnel mag staan, is de kans groot dat we het verkeer in de tunnel moeten doseren. De verbindingsweg in knooppunt Oudenrijn vanaf de A12 Den Haag naar de A2 Amsterdam is ook dicht.

Doorgaand verkeer rijdt over de hoofdrijbaan. Het verkeer vanuit Den Haag wordt omgeleid via de A12 en A27. Je vindt hier meer informatie over de werkzaamheden aan de Leidsche Rijntunnel.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.