Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A12 richting Den Haag: onderhoudswerkzaamheden

Van zaterdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A12 dicht tussen Gouda en Moordrecht. We voeren onderhoudswerkzaamheden uit aan het Gouwe-aquaduct. Verkeer komend vanaf de A12 richting Den Haag wordt lokaal omgeleid via de N451. De grootschalige omleiding loopt via de N11. Hier lees je meer informatie over deze werkzaamheden.

A27 richting Gorinchem: onderzoekswerkzaamheden aan de Houtensebrug

Van vrijdagavond 22:00 uur tot zaterdagochtend 07:00 uur is de A27 dicht tussen knooppunt Lunetten en knooppunt Everdingen. De verbindingswegen vanaf de A12 zijn dicht vanaf 21:00 uur. We voeren onderzoekswerkzaamheden uit aan de Houtensebrug. Eind vorig jaar hebben we een belastingproef, spanningstest en betonproef uitgevoerd op de brug, waarmee we de huidige spanning in de voorspankabels hebben gemeten en de geboorde kernen van het beton in het laboratorium onderzochten. Tijdens deze afsluiting doen we een dynamische belastingproef om de stijfheid van de brug in kaart te brengen. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A12 richting Den Haag en vervolgens de A2 richting Den Bosch. Hier lees je meer informatie over deze werkzaamheden en hier vind je meer informatie over het verbeteren van de doorstroming tussen knooppunt Hooipolder en Houten.

A29 richting Rotterdam: renovatie Heinenoordtunnel

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de Heinenoordtunnel dicht richting het noorden. Tijdens de afsluiting gaan we verder met het vervangen, plaatsen en testen van de nieuwe installaties en systemen. Ook hangen we nieuwe ventilatoren boven de tunnelmonden van de verkeersbuis richting Rotterdam en komen er nieuwe lichtroosters. Doorgaand (vracht)verkeer leiden we om via de A17, A16 en A15. Lokaal verkeer uit de Hoeksche Waard leiden we om via de N217 (Kiltunnel), A16 en A15. Tijdens de renovatie is de Kiltunnel in de afgesloten rijrichting tolvrij. Meer informatie over deze werkzaamheden lees je hier.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.