Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A12 richting Utrecht: grootschalige werkzaamheden (uitgesteld)

Van zaterdagavond 21:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur zou de A12 dicht zijn tussen Moordrecht en Gouda. Vanwege weersomstandigheden zijn deze werkzaamheden uitgesteld.

Tekst gaat verder onder de post

A29 richting Rotterdam: renovatie Heinenoordtunnel

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de Heinenoordtunnel dicht richting het noorden. Tijdens de afsluiting, en de komende maanden, gaan we verder met het vervangen, plaatsen en testen van de nieuwe installaties en systemen. Ook hangen we nieuwe ventilatoren boven de tunnelmonden van de verkeersbuis richting Rotterdam en komen er nieuwe lichtroosters, zoals we vorig jaar al is gedaan in de verkeersbuis richting Bergen op Zoom.

Doorgaand (vracht)verkeer leiden we om via de A17, A16 en A15. Lokaal verkeer uit de Hoeksche Waard leiden we om via de N217 (Kiltunnel), A16 en A15. Tijdens de renovatie is de Kiltunnel in de afgesloten rijrichting tolvrij. Meer informatie over deze werkzaamheden lees je hier.

Kooybrug (N99): grootschalige werkzaamheden

Van vrijdagavond 19:00 uur tot zaterdagnacht 00:00 uur is de hoofdrijbaan ter hoogte van de Kooybrug dicht. Langzaam verkeer, openbaar vervoer, hulpdiensten en landbouwvoertuigen kunnen gebruikmaken van de parallelbaan. Op zaterdag tussen 15:00 en 18:00 uur is ook de parallelweg dicht. We werken aan het brugval, het beweegbare deel van de brug, waar scheurvorming is ontstaan aan het brugdek.

Van vrijdag 19 januari 19.00 uur tot en met zaterdag 20 januari 00.00 uur werkt Rijkswaterstaat aan het brugval, het beweegbare deel van de brug. Dat is noodzakelijk, omdat het brugdek door scheurvorming erg is verslechterd

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N99 naar de N249 en de N9. Hier vind je meer informatie over deze werkzaamheden.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.