Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A1 in beide richtingen: grootschalige werkzaamheden

Van vrijdag tot zaterdag is de A1 in beide richtingen dicht tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting Deventer. Van vrijdagavond 20:00 uur tot zaterdagochtend 08:00 uur is de weg dicht richting Deventer. Van vrijdagavond 21:00 uur tot zaterdagochtend is de weg dicht in de richting van Apeldoorn. We werken aan het vergroten van de capaciteit van de A1 Oost. Goede doorstroming is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio.

Er zijn verschillende omleidingsroutes ingesteld, deze routes worden met borden langs de weg aangegeven. Hier lees je meer over deze werkzaamheden en vind je de verschillende omleidingsroutes.

A12 richting Utrecht: grootschalige werkzaamheden

Van zaterdag 27 januari 21:00 uur tot maandag 29 januari 05:00 uur is de A12 dicht tussen Moordrecht en Gouda. Dit zijn de verschoven werkzaamheden van vorige week, die vanwege het slechte weer niet door konden gaan. We voeren herstelwerkzaamheden uit aan het Gouwe-aquaduct vanwege vocht in een van de voegovergangen.

Het verkeer wordt grootschalig omgeleid via de A4 en N11. Er is ook een lokale omleiding van kracht, deze loopt via de N451 en N457. Hier lees je meer informatie over deze werkzaamheden.

A29 richting Rotterdam: renovatie Heinenoordtunnel

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de Heinenoordtunnel dicht richting het noorden. Tijdens de afsluiting, en de komende maanden, gaan we verder met het vervangen, plaatsen en testen van de nieuwe installaties en systemen. Ook hangen we nieuwe ventilatoren boven de tunnelmonden van de verkeersbuis richting Rotterdam en komen er nieuwe lichtroosters, zoals we vorig jaar al is gedaan in de verkeersbuis richting Bergen op Zoom.

Doorgaand (vracht)verkeer leiden we om via de A17, A16 en A15. Lokaal verkeer uit de Hoeksche Waard leiden we om via de N217 (Kiltunnel), A16 en A15. Tijdens de renovatie is de Kiltunnel in de afgesloten rijrichting tolvrij. Meer informatie over deze werkzaamheden lees je hier.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.