Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A27 richting Gorinchem: werkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A27 dicht tussen knooppunt Lunetten en knooppunt Everdingen. De af- en opritten Houten (29), Nieuwegein (28) en Hagestein (27) zijn vanaf 20.00 uur dicht. Tijdens de werkzaamheden wordt er onder andere reguliere onderhoud uitgevoerd en worden er voegovergangen aangebracht. Verkeer richting Gorinchem wordt vanaf knooppunt Lunetten omgeleid via de A12 om bij knooppunt Oudenrijn de A2 op te gaan. Meer informatie over deze werkzaamheden lees je hier.

A27 richting Utrecht: grootschalige werkzaamheden aan de Merwedebrug

Van vrijdagavond 21:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur is één rijstrook dicht op de Merwedebrug. Vier weekenden lang voeren we onderhoud uit aan de hangkabels op de brug. Overdag leiden we het verkeer richting Utrecht vanaf knooppunt Hooipolder om over de A59, A2 en A15. Hier lees je meer over deze werkzaamheden.

A29 richting Bergen op Zoom: werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de Heinenoordtunnel dicht richting Bergen op Zoom. Tijdens de werkzaamheden worden de installaties en systemen van de tunnel vervangen. Doorgaand verkeer naar het zuiden wordt omgeleid via de A15, A16 en A17. Lokaal verkeer naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A15, A16 en N217 (via de Kiltunnel). Als de Heinenoordtunnel is afgesloten, is de de Kiltunnel in de afgesloten rijrichting tolvrij. Meer over deze werkzaamheden vind je hier.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.