Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A9 richting Amstelveen: werkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A9 dicht tussen knooppunt Badhoevedorp en knooppunt Holendrecht. Er wordt onder andere gewerkt aan de verbreding van de Schipholbrug en de portalen op diverse locaties worden vervangen.

Voor lokaal verkeer zijn de opritten Amstelveen-Stadshart (5) en Ouderkerk aan de Amstel (4), richting Utrecht/Almere het hele weekend open. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A2, A10 en de A4. Hier lees je meer over deze werkzaamheden.

A12 richting Arnhem: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdagavond 21:00 uur tot zondagochtend 08:00 uur voeren we asfalteringswerkzaamheden uit tussen knooppunt Oudenrijn en knooppunt Lunetten. Tijdens deze werkzaamheden zijn de parallelbaan van de A12 van knooppunt Oudenrijn tot oprit Kanaleneiland (17) en de verbindingswegen van de A2 en A12 in knooppunt Oudenrijn naar de A12 parallelbaan afgesloten. Ook is op de A12 de af- en oprit Nieuwegein (16) dicht en is afrit Kanaleneiland (17) afgesloten.

Verkeer vanuit ’s-Hertogenbosch wordt omgeleid via de A2 af- en oprit Utrecht Centrum (8), A12 af- en oprit De Meern (15) om zo de A12 richting Arnhem op te gaan. Verkeer vanuit Amsterdam kan gewoon via de A12 naar Arnhem. Er zijn ook lokale omleidingen van kracht. Hier lees je meer over deze werkzaamheden.

A27 richting Utrecht: grootschalige werkzaamheden aan de Merwedebrug

Van vrijdagavond 21:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur is één rijstrook dicht. Er worden werkzaamheden uitgevoerd aan de hangkabels van de brug. Dit weekend was ingepland als reserveweekend. Overdag leiden we het verkeer richting Utrecht vanaf knooppunt Hooipolder om via de A59, A2 en A15. Meer informatie over deze werkzaamheden lees je hier.

A67 richting Eindhoven: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 06:00 uur is de A67 dicht tussen oprit Straelen (DL) en knooppunt Zaarderheiken. Daarnaast zijn er de volgende afsluitingen: oprit Straelen (2) naar de A40 (DL) en A67 richting Eindhoven, op- en afrit Niederhof (1b) van de A40 (DL) en de A67 richting Eindhoven, op- en afrit Venlo (41), op- en afrit Velden (40) en verzorgingsplaats Reunen met aangrenzend tankstation.

Verkeer vanuit Duitsland wordt omgeleid via de B221 (DL) naar de A74/A73. Er zijn ook lokale omleidingen van kracht. Hier lees je meer over deze werkzaamheden.

N57 in beide richtingen: onderhoudswerkzaamheden Dampoortaquaduct

Tot maandagochtend 06:00 uur is de N57 ter hoogte van Middelburg afgesloten. Tijdens de werkzaamheden wordt een deel van de technische installaties vervangen voor de veiligheid van het aquaduct. Het verkeer wordt lokaal omgeleid. Meer informatie over de werkzaamheden lees je hier.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.