Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A9 in beide richtingen: grootschalige werkzaamheden

Van vrijdagavond 20:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur is de A9 dicht voor doorgaand verkeer tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Tijdens de werkzaamheden werken we onder andere aan de verbreding van de Schipholbrug en de tijdelijke rijstroken bij Ouderkerk aan de Amstel. Voor lokaal verkeer zijn de opritten Amstelveen-Stadshart (5) en Ouderkerk aan de Amstel (4) richting Utrecht/Almere het hele weekend open. Lokaal verkeer in de richting van Schiphol/Haarlem kan het hele weekend oprit Aalsmeer (6) gebruiken. Doorgaand verkeer leiden we om via de A2, A10 en A4 en vice versa. Meer informatie over deze werkzaamheden lees je hier.

A27 richting Utrecht: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A27 dicht tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Lunetten. Daarnaast zijn ook de verbindingsbogen in knooppunt Everdingen naar de A27 afgesloten. De af- en toeritten Hagestein (27), Nieuwegein (28) en Houten (29) zijn vanaf 20:00 uur dicht. Vanaf knooppunt Everdingen leiden we het verkeer om over de A2 en A12. Lees hier meer over deze werkzaamheden.

A28 richting Groningen: werkzaamheden

Van vrijdagavond 22:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur is de A28 dicht tussen Groningen-Zuid en knooppunt Julianaplein. Er worden werkzaamheden uitgevoerd aan de buitenberm en middenberm. Verkeer op de A28 vanuit Hoogeveen wordt bij Assen grootschalig omgeleid via de N33 en A7. Er zijn ook lokale omleidingen van kracht. Lees hier meer over de werkzaamheden.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.