Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

N7 richting Groningen: werkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 is Ring Zuid dicht tussen knooppunt Euvelgunne en Groningen Zuidoost. Tijdens de werkzaamheden zijn we onder andere bezig met het planten van bomen. Het verkeer richting Groningen wordt via de Ring Oost, Noord en West omgeleid. Hier lees je meer over deze werkzaamheden.

A29 richting Bergen op Zoom: renovatie Heinenoordtunnel

Van vrijdagavond 22:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur is de Heinenoordtunnel dicht richting het zuiden. Tijdens de werkzaamheden vervangen, plaatsen en testen we nieuwe installaties en systemen. Doorgaand (vracht)verkeer richting Bergen op Zoom leiden we om via de A15, A16 en A17. Lokaal verkeer naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A15, A16 en N217 (via de Kiltunnel). Als de Heinenoordtunnel is afgesloten, is de Kiltunnel in de afgesloten rijrichting tolvrij. Hier lees je meer over deze werkzaamheden.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.